Kyckling i röd pestosås!
Idag blev det en enkel men så god middag. Perfekt när man mer eller mindre bara kan fixa allt i en form, så sköter det sig själv i ugnen. Ikväll blev det en sån middag, närmre bestämt kyckling i en röd pestosås.
Tuva-Li fick sin glutenfria pasta till och själv valde jag att ha bladspenat till enligt mitt matschema. Jag har ju slutat med ris, pasta, potatis och andra kolhydratskällor som godis, snacks och läsk. Jag la om kosten för snart tre veckor sen och har hittills lyckats gå ner 4.7 kilo. Men det kan jag skriva mer om i ett annat inlägg, i detta inlägget skulle jag dela med mig av receptet på dagens middag, hoppas att det smakar!
INGREDIENSER TILL 4 PORTIONER:
– 650 g kycklingbröstfiléer
– 2 msk smör
– 5 msk röd pesto
– 4 dl vispgrädde
– 1 dl gröna oliver (urkärnade)
– 150 g fetaost
– 150 g babyspenat
– 3 vitlöksklyftor
– Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela kycklingen i bitar. Krydda med salt och peppar. Stek i smör tills bitarna fått färg.
3. Blanda samman grädde och pesto.
Lägg den stekta kycklingen i en form. Riv över vitlök, smula fetaosten och häll på oliverna. Häll sedan på pestoblandningen.
4. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter tills det fått fin färg. Servera med babyspenat och pasta/ris om så önskas.

2 kommentarer
Anna
Men hur gott 😀 . Tack för receptet & bra kämpat på 2 veckor
Sofia Werlin
Inget att tacka för! Kul att det uppskattas :).
Tack så mycket!