Samarbete | Sponsrade inlägg

Hemmagjort majsknäckebröd!

– Betalt inlägg i samarbete med MåBra Naturligt –

Detta majsknäckebrödet är så himla enkelt att göra och framförallt så är det så gott. Smidigt att bryta i bitar och ha med till frukosten på jobb. Och ännu mer perfekt att ha hemma när man ska göra en ostbricka eller liknande. Majsknäckebröden passar också som ett tilltugg med något gott tillbehör på. Intolerant med gluten? Då passar detta majsknäckebrödet dig. Sen att receptet även är mjölk- och sockerfritt är för mig, pricken över i:et.

Fördelen med receptet är att det både är enkelt att göra men också att man faktiskt kommer billigare undan rent ekonomiskt genom att man får ut flera plåtar med alla ingredienserna. Jämför man summan med köpt knäckebröd, så kommer man ner i pris. 

Att äta både mjölk- gluten och sockerfritt har alla sina stora hälsovinningar. Dels är det perfekt att receptet passar även de som ej äter gluten och som gärna vill äta sockerfritt. Jag själv som vill dra ner på både gluten i kosten men också köra sockerfritt, ser detta receptet som det optimalaste när jag ska göra eget majsknäckebröd. Sen tycker jag att det är bra att Tuva-Li slipper få i sig alltför mycket onödigt socker genom kosten.

Sen tycker faktiskt jag att det smakar mycket bättre med egengjort knäckebröd. Ett plus är också att jag vet att där inte finns några tillsatser i det egna knäckebrödet. 

  1. Blanda samman ghee och vatten med alla torra ingredienser. Dela upp smeten i två delar och platta ut på plåtar med bakplåtspapper. 
  2. Platta ut så smeten blir jämn och tunn med ett bakplåtspapper. 
  3. Innan du sätter in plåtarna i ugnen, strö över flingsalt och om du vill, fler frön. Kavla lite lätt så att det fastnar. 
  4. Grädda majsknäckebröden i mitten av ugnen, i cirka 50 minuter på 150 grader. Vill du kan du skära i bitar innan du sätter in plåtarna i ugnen eller så bryter du majknäckebröden i lagom stora bitar när de är färdiggräddade. 

Jag tycker verkligen att Ni ska testa att göra detta receptet. Lovar att ni inte kommer bli besvikna. Till och med Tuva-Li som är fyra år älskar detta majsknäckebrödet och äter gärna ett par rutor till frukost här hemma. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.