Tuva-Li | Dagens Tuva-Li

När hon bestämmer!

I helgen höll jag som sagt i mitt SPA-event för ett gäng härliga och hur trevliga tjejer som helst. Med event på schemat innebar det att Tuva-Li fick sova över hos sin gammelmormor, för första gången alldeles själv. Hon hade så roligt att hon på kvällen, innan vi skulle äta middagen på hotellet, inte ens ville säga godnatt till mig i telefonen. Tack för den tänker man då!

Kvällen på hotellet flöt på bra och jag visste att Tuva-Li hade det bra hos sin gammelmormor. På söndagen när vi hade checkat ut och jag var på väg från hotellet så ringde jag upp och förberedde Tuva-Li på att jag skulle komma och hämta henne. Hon sa då att napparna hade hon lämnat till ”nissetomtarna”. Jag förstod inte vad hon menade och menade på att ”ja du ska lämna napparna till tomtenissarna på julafton”.

Riktigt så blev det inte, för hon hade under lördagen sagt till sin gammelmormor att hon ville ge tomtenissarna nappen redan då. Så hon hade glatt stoppat ner sina två nappar i ett kuvert och lagt det på brevlådan. När hon kollade brevlådan efter ett tag så låg inte kuvertet kvar och hon trodde blankt på att tomten hade hämtat det.

Så hon somnade utan napp i lördagskväll, utan några tårar och gnäll. Hela söndagen var hon nappfri både hos sin gammelmormor men även under hela dagen här hemma. Hon frågade lite om den på kvällen igår men inget mer. Idag frågade hon också om den men när jag sa att här finns inga mer nappar, nöjde hon sig med det svaret. Tredje kvällen i rad som hon sommar utan någon napp, utan tårar och utan gnäll.

Man kan ju inte bli mer än stolt över att hon självmant släpper nappen tidigare än tänkt. Hon fick pengar igår av sin gammelmormor och jag la till lika mycket, så igår fick hon bestämma själv om hon ville lägga pengarna på sin spargris eller handla en leksak för hon hade varit så duktig! Ni kan ju själva gissa på vilket alternativ hon valde…

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.