Livsstil | Hälsoresa

Den där känslan!

Idag är det dags för möte- och vägning igen efter jobb! Jag har den där känslan av att det inte kommer vara ett bra resultat på vågen, under mensen så samlar jag på mig massa vätska och tidigare veckor har jag lyckats pricka in att inte ha den.

Det är SPA-event på lördag och jag känner att jag inte vill visa mig i bikini när vi sitter i relaxen! Jag vet att jag inte ska känna så, alla kroppar är fina precis som de är men jag kan ändå inte skjuta bort att känna så. Jag vet att när jag väl är där så skiter folk i hur jag ser ut! Jag vet också att alla som kommer på SPA-eventet vet hur jag hittills har kämpat dessa veckorna på ViktVäktarna och vilka resultat jag nått hittills och likaså ni som följer mig dagligen mot mina mål.

Det återstår att se vad dagens resultat blir, kanske blir det inte så farligt som jag tror och tänker men mentalt förbereder jag mig på att där kommer vara ett plus på vågen och att jag då får kämpa mig vidare ner igen från det pluset på vågen! I bakhuvudet vet jag om att mina -11.8 kilo hittills är grymt bra jobbat och att inte ha fått ett plus på vågen än är kanske bara ren tur.

42 kommentarer

 • Ariella

  Lycka till med invägningen. Så typiskt att pricka in just den veckan. Jag är inte heller bekväm med att sitta i bikini på ett spa, även om jag är normslvikt. Tränad och fit är jag inte.

  • Sofia Werlin

   Tack så mycket <3. Ja lite typiskt men inget man kan ändra på nu. Jag får ta det som det kommer idag helt enkelt.
   Nej av någon konstig anledning är man inte det, men det sitter nog i ens huvud..

  • Sofia Werlin

   Så länge det inte är plus på vågen s är jag nöjd oavsett resultat! Men är det plus så får jag bara kämpa vidare till nästa vecka 🙂

  • Sofia Werlin

   Ja vi är alla fina, oavsett kroppstyp! Men där sitter alltid en liten djävul som vill förstör. Men man får inte låta den vinna

 • Chanelle

  Tråkigt att invägningen är just nu.. Men du får inte ta det allt för hårt om du får se något du inte vill.. Du har som sagt samlat på dig vätska!! Roligt med spa event, vilket spa är det på? 🙂

  • Sofia Werlin

   Ja men det lyckades inte bli något plus i alla fall och det är jag himla nöjd med 🙂
   Jag kommer hålla eventet på Hotell Erikslund, i Skåne 🙂

  • Sofia Werlin

   Ja! 11.8 kilo i sig är en himla stor prestation.
   Så jag låter det eka i bakhuvudet om mina framgångar hittills

 • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Hoppas vägningen går bra för dig. Förstår den där känslan du beskriver om att SPA:a ihop med andra. Vi blev erbjudna att gå på afterwork med SUP-bräda förut, jag anmälde mig inte. Jag går helt enkelt inte på sånt där, jag badar knappt ens på sommaren. Men jag har också precis tagit till mig mina ätstörningar och kommer skrivs in på Dala-ABC som är Dalarnas ätstörningsklinik.

  • Sofia Werlin

   Njae.. hade funkat om jag inte hade tagit massage som behandling! Men jag har en bikini med lite högre midja, så jag kör på den.

 • Denevigaresenären

  Lycka till idag! Hoppas vågen visar det du vill se. Så tråkigt att vi människor känner alltid ta vi ”måste” alltid ta hänsyn till vad andra ska tycka om hur vi ser ut. Jag tänker alltid att ”jag kan också tycka tillbaka” för ingen är perfekt och alla är vi unika

 • Sara

  -11,8 är den tanken jag tycker att du ska behålla i huvudet.Du ska vara grymt stolt över hur långt du har kommit och det är inte tack vare någon annan än dig själv som du har kommit så pass långt.
  Behöver du SPA-kvällen?
  Visst förtjänar du den, du har ju kämpat så hårt. Försök att skjuta undan bikini-ångesten och säg till dig själv att du och “bikini-ångesten” kan diskutera efter SPA-kvällen istället.
  Att gå mot sina rädslor kan vara de viktigaste steg en människa tar i sitt liv. Och varje gång vi kliver ur vår bekvämlighets-zon så är vi ett steg närmare att göra den större.
  Jag tror på dig, våga göra det du också!

  • Sofia Werlin

   Ja det sitter i bakhuvudet att jag faktiskt har tappat -11.8 kilo och att folk kommer inte bry sig om hur jag ser ut i bikini!
   Har de problem så måste de rannsaka sig själva

 • Melissaskywalkz

  Men hörru, du är extremt vacker precis som du är. Jag själv är väl medveten om hur det känns att ha ångest inför sin kropp då jag kämpat men en ätstörning i flera år. Sen insåg jag att samhällets normer är åt helvete och att det inte är mig det är fel på ❤

  • Sofia Werlin

   Nej det är verkligen så det är ❤️
   Vi är alla fina, oavsett hur kroppen ser ut.
   Jag vill ju ner i vikt för att må bättre i kroppen och för dotterns skull, inte för samhällets normer ❤️

 • Elisa

  Lycka till! Även om det skulle vara ett plus så är 11,8 kilo minus grymt bra jobbat! Av egen erfarenhet vet jag hur surt det är med ett plus men nån gång blir det så av olika anledningar och då tar man igen det veckan efter istället. 🙂

  • Sofia Werlin

   Ja man vill ju inte ha plus men man kan inte rå för hur kroppen funkar! Men det blev i alla fall inget plus igår 🙂

 • Johanna

  Förstår precis hur du känner med att inte vilja visa dig i bikini, men alla tänker likadant. Du är verkligen inte ensam i att tänka så. Så ingen kommer tänka på dig, för alla tänker på hur de själv ser ut. Massa kramar, du är vacker!<3

  • Sofia Werlin

   Nej det är ju verkligen så! Sen tänker jag nu att om folk orkar bry sig om hur jag ser ut, så är det de personerna som får rannsaka sig själva!

 • Amanda

  Alla är vi fina som vi är, men det är inte lätt när man tänker så ibland. Men hoppas verkligen det går bra och att du blir nöjd med resultatet 🙂

 • Lillan Kind

  Jag tycker att det är jättebra gjort att gå ner nästan tolv kilo! Jag brukar också vattensvullna, och nästan alltid till de tillfällen då jag vill att kläderna ska sitta fint Men det är ju bara vatten. Du är är jättefin som du är!❤

  • Sofia Werlin

   Ja så himla typiskt att man lägger på sig en massa vätska vissa veckor men det blev i alla fall inget plus på vågen 🙂

 • Ida

  Lycka till med invägningen!
  Kör på en baddräkt det tycker jag är snyggt också, man behöver inte alltid ha bikini!
  Jag köpte faktiskt en bikini i våras med högmidja på bikinitrosan, det tycker jag var både skönt och bekvämt.

  • Sofia Werlin

   Tack så mycket! Det blev ett +/– så det är jag nöjd med!
   Hade gärna haft baddräkt men ska få massage som behandling så blir knöligt med det. Men har en bikini med högre midja 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.