Middagslista | Recept | Matsedel

Key Lime Pie!

Er önskan är min lag!

La upp bilden på min Key Lime Pie på Instagram och frågade om någon skulle vilja ha receptet på den, nästan alla kommenterar som har kommit in hittills är om just recept, så givetvis ordnar jag det till er. Så himla enkel att göra och så himla fräsch i smaken.

Ingredienser:
– 150 g smör

– 200 g digestivekex

– 5 äggulor

– 1 burk kondenserad mjölk (sötad)

– 2 msk finrivet limeskal

– 1 dl färskpressad limejuice

– 2 äggvitor

– 2 dl strösocker

Gör så här:

  1. Smält smöret och smula digeativekexen. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman det smälta smöret med digestivekrossen och tryck ut i en form med avtagbar kant, helst en form som är ca 24 cm i diametern.

2. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut formen och sänk temperaturen till 150 grader. 

3. Visa upp äggulan i en bunke. Häll i den kondenserade mjölken, limeskal och limesaft. Vispa ihop och häll sedan smeten i formen och ställ in i ugnen i 10 minuter. Ta ut pajen och låt svalna. Låt sedan pajen stå i kylen i minst 3 timmar innan servering. 

4. Vispa äggvita och strösocker till maräng! Spritsa det ovan på pajen och bränn gärna av marängen lite. Dekorera med limeskal och skivad lime.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.