Allmänt

Redan fredag och helg!

En snabb vecka!

Är det bara jag som tycker att veckan har gått otroligt fort? Jag tyckte att veckan kunde gått sakta, då det är sista lediga veckan innan jobb och förskola drar igång på måndag igen. Det har varit både skönt och välbehövligt med fyra veckors semester, både för Tuva-Li’s del men även för min egen del. Nu dröjer det ett bra tag innan nästa ledighet men det ska bli skönt att återgå till rutiner igen.

Nu under semestern tog jag bort lunchvilan för Tuva-Li, då hon somnade alldeles för sent om kvällarna. Nu somnar hon i ”vanlig” tid om kvällarna mellan halv sju – sju. Funderar dock på hur jag ska göra på förskolan, om man ska be de hålla henne vaken efter lunchen och om hon är alldeles för trött så får hon sova i max trettio minuter. Jag vill inte rubba på kvällsrutinerna här hemma och det funkar inte att hon somnar vid elva på kvällen för att sen väckas vid sextiden på morgonen. Jag får ta en diskussion med hennes pedagoger på måndag när hon lämnas helt enkelt. Ni med barn, hur har ni gjort med vilan på förskolan? 

Idag skiner solen igen och värmen ligger på som vanligt. Inga planer för dagen och Tuva-Li vill bada, så hon ringde upp sin mormor och moffe och frågade om hon fick komma dit och bada i deras pool. Ska passa på att planera morgondagens utflykt med, hennes mormor och moffe vet var vi ska men Tuva-Li har ingen aning om var vi ska. Har sagt att vi ska på utflykt men mer än så vet hon inte. Kommer berätta mer om vår utflykt imorgon när vi har kommit hem! 

Igår blev det en god middag på Haket Kök & Bar med Tuva-Li’s morfar. Tuva-Li åt hela sin portion med kycklingfilé och potatis. Själv tog jag en gudomlig ryggbiff som verkligen smälte i munnen, så otroligt gott alltså. Blev en sväng bort till fontänen med innan vi tog bussen hem från stan, buss i värmen utan AC är inget att rekommendera men Tuva-Li var lycklig över att få åka buss i alla fall.

Nu ska vi få i oss lite frukost här hemma och sen fixa lite innan vi kör hemifrån! Önskar er en fin dag idag, så hörs vi lite senare igen. Kram kram 

12 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.