Allmänt

En riktig fixardag!

Sovmorgon vad är det?

Det spelar ingen roll om det så är vardag, helg eller en ledig dag. Oavsett så vaknar jag alltid kvart i sex på morgonen, pigg och klarvaken, snacka om att kroppen vänjer sig fort med tider för jobb. Har försökt att somna om men jag ger upp, jag ligger bara och vrider och vänder på mig, så då kan jag hellre vara vaken. Tuva-Li sover än, förr har det varit hon som har vaknat innan mig, men numera är det jag som får väcka henne.

Den senaste tiden har jag testat att ha både nattlampan och hennes ljusslinga i myshörnan släckt för att se om hon sover bättre under natten och det tycker jag att hon gör. Förr kunde hon vakna upp vid tretiden under natten men hittills har hon sovit jättebra utan några uppvak. Nu jinxar jag kanske något men förhoppningsvis fortsätter hon att sova bra. Sen sover hon mycket bättre sen hon började få montelukast mot sin förkylningsastma, denna gången var det en långdragen process för henne och hon fick knappt någon ro under vilan på förskolan heller.

Söndag igen, vad är dina planer?

Själv ska vi passa på att städa över lägenheten nu på förmiddagen innan det är dags för vila för Tuva-Li. Alla rum ska dammas av, badrummet ska städas, disken ska diskas, det ska dammsugas och golven ska våttorkas. Gjorde en liten lista igår när jag hade nattat Tuva-Li, känns skönt att kunna beta av den medan man städar. Även om städningen är ett tråkigt måste så är det otroligt skönt när det väl är gjort här hemma. Just nu ser min byrå ut som ett kaos, massa produkter som har fotograferats till tidigare samarbeten ligger fortfarande framme, så idag får de åka in i sina rätta skåp här hemma.

I eftermiddag kör vi hem till mamma och hennes man, pappa kommer också dit idag och polerar upp min lilla bil samt sätter på en packning som gått sönder på AC:n, sen kan den fyllas med gas igen så vi får en sval och skön bil i sommarvärmen. Jag funderar på att köpa vinylglans till de svarta plastdelarna på bilen, de är så otroligt solblekta så det stör mitt öga. Ännu värre med bilen, den är röd men ser just nu ut som en blandning mellan rosa och röd, inte snyggt för fem öre. Så jag hoppas att pappa får till det snyggt idag!

Nu ska jag börja förbereda lite inför förmiddagens städning! Ska slänga ut mina två mattor samt dörrmattan på balkongen och jag ska lägga in all ren tvätt i sina lådor. Uppdaterar lite senare igen, kram så länge!

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.