Allmänt

Vattkoppor… eller?

En VAB-dag!

Veckan på jobb har gått himla fort, nu har man i och för sig bara jobbat sen i tisdags men ändå. Idag blev det dock VAB för min del, i tisdags kom där upp en notis från förskolan om att där går många fall av vattkoppor, på morgonen när jag väckte Tuva-Li märkte jag en röd prick på hennes ena kind. Där och då tänkte jag inte mer på det, inte förens jag såg notisen på förskoleappen. Samtidigt som man vill att barnen ska få vattkoppor tidigt, så vill man ändå inte se de dåliga. 

Jag ställde in mig på VAB-mood och jobbade vidare i tisdags. När jag hämtade henne så sa ena pedagogen att där hade kommit prickar jämt under dagen vid munnen och kinderna. Prickar var där men inget jag ville ha till vattkoppor där och då. Vi körde hem och när jag duschade av Tuva-Li på kvällen upptäckte jag två prickar på vardera sida på bakdelen. Värmeplitor tänkte jag och nattade henne för kvällen. Det första jag gjorde i onsdagsmorse var att kolla om prickarna var kvar!

De två prickarna från kvällen innan hade nu blivit tre prickar. Tuva-Li skulle ändå spendera onsdagen hos sin gammelmormor, så hon smittade ingen på förskolan om det nu skulle vara vattkoppor. När jag hämtade henne strax innan fem, så var prickarna det första jag kollade efter kramarna och pussarna. De tre prickarna hade blivit sju stycken. Inga stora men en liten antydan till vätskefyllda. Hade prickarna blossat upp mer och blivit större så hade det inte varit någon tvekan om att det är vattkoppor, men när det kommer smått hela tiden så börjar jag undra.

Idag valde jag att VABBA för att hålla koll på prickutvecklingen. Imorse vaknade hon med ytterligare två små prickar på rumpan, några prickar i nacken och någon enstaka på halsen. Hade det varit värmeplitor så hade de försvunnit under dagen tycker jag. BVC som är prickexperter tyckte inte att det skulle kunna vara vattkoppor men jag är fortfarande osäker. Hon får stanna hemma imorgon med, inte för prickarnas skull utan för att hon är himla förkyld. Så hon får spendera en dag hos gammelmormor och hennes bästa kompis, gammelmormors hund!

Vad tror du? Kan det vara vattkoppor på gång? Eller kan det vara värmeplitor som håller sig kvar? Jag får helt enkelt hålla koll på henne! Kram fina du, vi hörs imorgon!

Idag kom nya telefonen med, mitt påskägg med min iPhone 8 plus! Jag älskar kameran.

8 kommentarer

 • Eva

  Nu vet jag inte hur prickarna ser ut men i mina öron låter det onekligen som vattkoppor. Alla mina barn har haft det redan och när första prickarna kom var jag också väldigt osäker men till sist var barnen fulla av prickar över precis hela kroppen. En del barn kan ju komma lindrigt undan med bara några få prickar. Krya på tösen ❤️

  • Sofia Werlin

   Ja men så är det ju ♥️
   Och efter vårt prat på messenger så är jag helt säker på att det är vattkoppor.

 • Emma

  Svårt det där. Spontant tycker jag att det skulle kunna vara vattkoppor, kanske i en mildare form. Kliar de?
  Min dotter var 2 när hon gick och alla utom ett litet fåtal kom i blöjregionen. Totalt var där inte många egentligen men de kliade ordentligt på henne. Krya på din dotter

  • Sofia Werlin

   Hon säger att dem kliar! Så jag gissar faktiskt på vattkoppor, även om de börjar få tillbaka smått nu..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *