Personligt

Myndigheter och regler!

Ett litet brev!
I fredags låg där ett brev från Försäkringskassan i brevlådan när vi kom hem från jobb och förskola. Trodde att det hade att göra med mina föräldrardagar som jag tar ut nu i påsk så tänkte inte mer på det. Jag öppnade och läste igenom brevet, det första som möter mig är Tuva-Li’s pappas namn. Klumpen i magen kom som en blixt och jag fortsatte att läsa.

Längre ner i brevet stod det att utbetalningen av underhållet nu i mars var det sista jag kommer att få från försäkringskassan, då Tuva-Li’s pappa har skött betalningen till dem i ett halvår. Vilket innebär att jag kommer inte få underhåll utbetalt av försäkringskassan mer utan jag och hennes pappa ska nu komma överens om utbetalning. Med tårar i ögonen ringde jag upp mamma direkt som försökte lugna mig med att de aldrig kan neka underhåll, varken den andra föräldern eller försäkringskassan.

Jag ringde upp kundservice direkt efter att jag pratat med mamma och förklarade läget! För er nytillkomna läsare så har Tuva-Li ingen kontakt med sin pappa, han har själv skrivit i ett brev att han inte vill ha någon kontakt eller dylikt. Detta innebär att även jag är blockerad överallt, så jag kan inte heller kontakta honom. Jag berättade hur det låg till för personen på försäkringskassan och hon skrev ner allt, fick även frågan om de skulle förmedla mitt bankkonto för utbetalningen till hennes pappa. Jag kan inte mer än säga ja!

Nu väntar ett par långa veckor fram tills den elfte april och ett svar på vad försäkringskassans beslut. Ett beslut om de kommer fortsätta betala ut till mig direkt eller om Tuva-Li’s pappa ska göra överföringen själv. Jag hoppas lite på det förstnämnda för att vara helt säker på att få hennes underhåll. Jag förstår att försäkringskassan tycker att föräldrarna ska sköta det själv, har föräldrarna en bra relation och faktiskt pratar med varandra, så absolut men hur gör man som i mitt fall, där den andra föräldern inte vill ha någon som helst kontakt?

14 kommentarer

 • ullie

  åhh gumman lider med dej <3 förstår allt känns jobbigt men hoppas han sköter sej annars tar de ju över igen . på sås ät blir han vääl delaktig men bhöver int mera

  ja har ofta bråk med fsk så får alltid ont i magen . nu sänktes min igen för ja varit hemma vissa dagar så nu mindre pengar suck .. du hör ju

  kramar o fin skärtorsdag här har de ledigt nästa vecka

  • Sofia Werlin

   Ja men så är det ju!
   Men hennes pappa har faktiskt hört av sig och vi har haft en bra diskussion kring det hela.

  • Sofia Werlin

   Fast nu handlade inte inlägget om hur vida det är rent pengamässigt, utan om hur man gör i situationer där pappan inte är delaktig.
   Jag kan absolut göra det inkomstbaserat, men det är ingen diskussion jag tänker ta upp nu..

 • - E

  Fy så jobbigt att fadern inte vill ha kontakt alls “/ Försäkringskassan måste väl ändå förstå vilken svår situation det är för dig när barnets fader inte finns med i bilden. Var rädd om dig och lycka till <3 Att ringa kundtjänsten var riktigt starkt gjort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.