Personligt

Lek inte med andras liv!

Hur tänker du?
Igår föll snön över Helsingborg nästan hela dagen, vilket i sin tur ledde till snöiga och småhala vägbanor imorse. Jag valde att köra hemifrån lite tidigare för att inte komma försent till förskolan. Körde samma väg som alltid men idag hade jag verkligen en galning till bilförare bakom mig.

Jag är den trafikanten som håller hastigheten. Är där fyrtio på en väg, då håller jag max fyrtio. Just på vägen där vi kör är det fyrtio en bra sträcka innan hastigheten går över till sextio. Så fort bilarna på motsatta körbanan hade kört förbi och vi började närma oss sextioskyltarna så tycker bilisten bakom mig att det var jätteroligt att dra om och hålla på att sladda med bilen, medan han körde om.

Det var ingen stor marginal mellan hans bil och min! Vid ett litet ögonblick fick jag ögonkontakt med honom, pekade mot mitt huvud som att han inte är klok och skakade på huvudet. Han drog förbi vår bil och höll på att sladda framför mig hela vägen innan han svängde av på en annan väg. Vad är felet på folk egentligen?

Vill du sladda med din bil så gör det inte i närheten av varken min bil eller någon annans bil för den delen heller. Det värdefullaste jag har sitter baktill i min bil, gud nåde den som skadar henne på ett eller annat vis, oavsett om det är i trafiken eller på annat ställe. Jag blir så otroligt arg över hur vissa beter sig ute i trafiken bland andra bilister, du är inte ensam på vägarna. Vill du hålla på att tramsa borde du kanske göra det på ett inhägnat område, där ingen annan kan komma till skada. Vägarna är inte någon motorbana där det ska köras Formel1 på! Var finns respekten för dina medtrafikanter?

7 kommentarer

 • Malin

  Vissa ska verkligen inte ha körkort! Igårmorse höll min sambo på att krocka med 2 älgar. Han “varnade” bilen bakom med varnikgsblinkers. Den bilen körde in i en av älgarna men bara så lite som med en backspegel. Den gubben blev fly förbannad på min sambo och menade att det var hans fel. Han tog registreringsnummer och ringde till polisen för att han orsakade olyckan.. Förstår verkligen inte vad vissa gör ute i trafiken.

 • Anna

  Usch, så obehagligt! Jag har inte tagit mitt körkort än, men börjat övningsköra. Det som skrämmer mig mest är verkligen att jag inte litar på andra trafikanter.

 • Sofie - Livet på landet med tre små

  Jag fattar inte hur folk tänker!
  Har p4 på jobb ibland när jag jobbar och det är dagligen hur många olyckor som helst oavsett väder, men såklart mer vid snö!
  Dom uppmanar dagligen folk att hålla hastigheten, hålla avståndet, sätta igång sina lampor på bilen och TA DET LUGNT!
  Är väl bättre att komma fram om än en minut sen än att inte komma fram alls!
  Tänk om alla bara kunde visa lite hänsyn till varandra i trafiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.