Livsstil | Hälsoresa

Visst kommer det bli bra?

Visst kommer det bli bra?
De flesta som har följt mig och min blogg, långt innan Tuva-Li föddes, vet att jag har ätit LCHF-kost sen ett par år tillbaka. Jag tog en paus medan jag ammade Tuva-Li när hon föddes och körde igång igen när hon hade slutat. Sen har jag ätit LCHF-kost och tidigare i höstas körde jag ett kickstartsprogram via Matdagboken. Jag har gått ner totalt tolv kilo sen jag började träna och äta strikt LCHF.

Nu har vågen stått still ett par månader och det lossnar inte. Oavsett hur mycket jag ändrar om och tar bort, lägger till, tränar och ändrar rutiner. Jag är trött på det nu, trött på att faktiskt vara stor och inte ha någon energi alls. Trött på att inte vilja se mig själv i spegeln eller på bild. Trött på att inte vara en förebild för Tuva-Li. Det är för henne jag måste göra en förändring, det är för henne som jag vill bli den bästa mamman. Mamman som har en massa energi och som orkar leka med henne och jaga henne på sommaren utan att behöva paus efter några minuter.

Jag har väl kommit lite till insikt att jag behöver bryta mina mönster och inte köra på samma. Det vill säga att frångå lite från LCHF och testa något annat för kroppens skulle. Jag tror att min kropp har ställt in sig efter LCHF-kosten och vägrar att röra på sig. Jag måste testa något annat för att komma igång igen och få en nytändning, för helt ärligt så är jag trött på att vara tjock och orklös, kläderna sitter inte bekvämt och jag vill kunna använda mina fina blusar som hänger i garderoben.

Därför har jag bestämt mig för att via mitt friskvårdsbidrag, anmäla mig till ViktVäktarna Inclusive. Jag behöver mötena för att bli peppad och inspirerad, jag behöver den där pushen om det skulle gå dåligt, att ha ett stöd som själv har gjort samma resa. Bara för att jag börjar med ViktVäktarna så betyder det indirekt inte att jag kommer stoppa i mig en massa kolhydrater igen. Jag kommer köra på ett lite mer alternativt spår med minimalt med kolhydrater. Men jag kommer inte att stoppa i mig potatis, ris och pasta!

26 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.