Allmänt

Lugn lördag och nyårsplanering!

En relativt lugn lördag!
Någorlunda lugn har denna lördagen varit. Imorse fick jag ett ryck och städade över hela lägenheten. Toaletten blev storstädad och likaså köket. Övriga rum i vårt hem blev också städade men endast det enkla så som dammsugning, damma och våttorkning av golven. Köket och badrummet skrubbades från golv till tak, skönt att ha de rummen klara.

När vi hade städat färdigt så ville Tuva-Li ringa sin mormor via FaceTime, vi brukar FaceTimea varje dag och oftast varje kväll innan Tuva-Li ska lägga sig. Idag bjöd loppan in mormor och moffe på kaffe och fika, passade bra då mammas man skulle hjälpa mig med mitt nya modem från ComHem, inget avancerat men bättre att det blir rätt från början. Tuva-Li lekte med sin mormor på rummet medan vi fixade modemet. Skönt att ha lite saker avprickade från att göra-listan!

Planering av nyårsafton!
Medan mamma och hennes man var här satt vi och planerade morgondagen. Jag känner inte för att lämna bort Tuva-Li och festa och de flesta utav vännerna har andra planer alternativt så jobbar dem. Så istället för att sitta här hemma själv i mörkret, så kör vi ut till Åstorp och firar in 2018 med mamma och hennes man.

Vår nyårsmeny:
Förrätt: räkcocktail eller något liknande
Huvudrätt: entrecôte med hemmagjord potatisgratäng
Efterrätt: Fabulös moussebakelse (jag ska göra dessa)

Givetvis kommer ni att få receptet på moussebakelsen samt bilder när de är klara! Vi ska köra ut till mamma, så vi är där runt tolvtiden. Bakelsen ska stå kallt i minst tre timmar och det är många små moment som ska fixas och förberedas med dem. Men jag kan tänka mig att den blir god. Och nej, imorgon kör jag inte LCHF, ska jag unna mig så kan det få vara på nyårsafton. Hur kommer er nyårsmeny att se ut?

Nu ska detta inlägget publiceras, jag ska svara på kommentarer och sedan kallar sängen. Tuva-Li sover sen drygt en timme tillbaka och jag hoppas på lite sovmorgon imorgon, ingen vila under dagen alls idag. Kram på er!

Fick en fin bukett av mamma idag!

12 kommentarer

  • Sofia Werlin

   Haha var rätt trött efter dagens runda här hemma, dragit ut på det alldeles för länge
   Ja skönt med en lugn kväll ❤️

 • Frida - Vita Villan

  Så skönt när det är städat! Jag har mest röjt och rensat de senaste dagarna. Så skönt att få ordning i skåp och lådor tycker jag =)
  Låter som ni kommer få en mysig sista dag på året med massa god mat. Vill gärna se bilder på efterrätten sen!
  Vi kör på ett lugnt firande här hemma. Orkar inte så mycket annat efter att vi firat jul 3 gånger den här veckan. =) Men lite gott ska vi ändå äta. Till förrätt blir det gratinerad hummer och till varmrätt skulle min man hitta på något med älgköttet vi har i frysen =)
  Till efterrätt blir det en klassisk marängswiss. Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år redan nu! Kram

 • ullie

  vi funderade på comhem ett tag för det finns här tror du att det blir bra? du får kolla av o säga 😀
  önskar dej ett fint 2018 Gott nytt år kramen

  • Sofia Werlin

   Jag har bredband 100 och det fungerar alldeles perfekt för det jag behöver göra, dvs blogga, kolla mail, jobbmail och streama film och serier 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.