Allmänt

Ledighet och blöjfritt!

Julledigheten fortsätter!
Vår gemensamma julledighet fortsätter här hemma och vi kommer vara lediga fram till den 7 januari, sen drar jobb igång igen den 8 januari med planeringsdag. Tuva-Li börjar först den 9 januari, så vi har några dagar till med en massa mys och bus här hemma. Idag får vi se vad vi kommer att hitta på, är inte jättesugen på att sitta hemma hela dagen och att vara utomhus är inte heller lockande, blåser som bara den idag!

Ja jag vet, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Men jag har inte tagit hem mina överdragsbyxor från jobb denna gången!

Nu under ledigheten tänkte jag köra blöjfritt ordentligt på Tuva-Li, när hon var dålig så körde vi blöjfritt under den veckan, i alla fall på dagen. Natten får vi ta sen känner jag, bättre att börja på dagen och successivt ta natten. Måste säga att hon är himla duktig min lilla loppa, springer rätt in på pottan så fort hon blir kissnödig och peppar peppar så har där inte blivit någon olycka än. Ska göra ett litet pottschema själv och varje gång hon går på pottan kommer vi sätta upp en stjärna. Kan nog bli roligt för henne att sätta upp en stjärna varje gång! Hur gjorde du när barnen skulle bli blöjfria?

Undvika hysterin på mellandagsrean!
Idag är säkert många ute och shoppar på mellandagsrean men jag har verkligen ingen lust att trängas med folk. Skulle dock vilja ha årets julklänning från Newbie som är på rea men orkar inte stångas med folk för att få tag i den. Tycker att hysterin kring mellandagsrean kan gå lite till överdrift, att folk ibland köar långt innan butikerna öppnar för att få de bästa produkterna. Andra får gärna göra det, men det är inte min grej och har aldrig varit heller.

Nu ska jag ställa ordning Tuva-Li’s alla julklappar och sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Bort och handla hem lite frukt och annat smått måste vi göra sen i alla fall. Kramar så länge!

6 kommentarer

 • Sofie - Livet på landet med tre små

  Vi har två helt olika barn vad gäller blöjan och blöjfritt.
  Äldsta(pojke) vägrade, blev total stopp. Han ville inte alls och det blev bara negativt och jobbigt. Så vi la ner ALLT och sen en dag så var han bara redo. Han la blöjan på morgonen och tog aldrig på den igen.

  Dottern var helt annorlunda. Efter kampen med storebror så hade vi inte en tanke på blöjor och liknande men när det var dags för sommaruppehåll på dagis och hon till hösten skulle börja på “stora” avdelningen så kom hon själv och sa att nu är jag stor och ska inte ha blöja och sen la hon den och tog aldrig mer på den.

  Nu med minsta är vi helt rådlösa och känner att vi tar det som det kommer. Han visar inget som helst intresse för varken potta eller toalett.
  Han vill fortfarande gömma sig när han bajsar så vi avvaktar och ser, kanske kör ett försök till sommaren när det är semester men känner ingen panik.

  • Sofia Werlin

   Nej det är ju så olika från barn till barn, man ser och känner oftast när de själv är redo att släppa blöjan ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *