Middagslista | Recept | Matsedel

Tacopaj!

Ingredienser till 4 portioner:

– 3 dl mandelmjöl
– 1/2 dl skalade sesamfrön
– 1 msk fiberhusk
– 1 tsk salt
– 40 gram smör
– 1 ägg
– 500 gram blandfärs
– 2 tsk tacokrydda
– 1 dl vatten
– 2 dl créme fraîche (paprika chili)
– 250 gram körsbärstomater
– 2-2 1/2 dl riven ost

Gör så här:

Pajdeg:
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 grader i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 225 grader.

Fyllning:
1. Bryn köttfärsen i lite matfett. Tillsätt tacokrydda och vatten. Rör om och låt sjuda på svag värme tills vattnet nästan kokat in. Rör i crème fraichen och sjud några minuter till.
2. Fyll pajskalet med färsfyllningen. Halvera körsbärstomaterna och fördela ovanpå pajen. Strö över osten.
3. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
4. Servera pajen med sallad.IMG_7301IMG_7302

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.