Personligt

Älska dig – oavsett vad!

Jag har skrivit om detta innan! Men jag tycker att det är så himla viktigt att ta upp och oavsett vilken form kroppen har så är du vacker!

Jag plågade länge min kropp! Det började med att räkna points, för att gå över till att dricka shakes, till att gå tillbaka till pointsräknandet igen. För att slutligen testa både GI och LCHF. Med LCHF-kosten gick det bra, jag gick ner i vikt och åt LCHF fram tills Tuva-Li föddes.

Där och då behövde kroppen all energi den kunde få. Jag hade förlorat mycket blod under både förlossningen och under operationen efter. Och på allt det där så skulle Tuva-Li få sin energi genom amningen.

Jag är trött på att plåga min kropp! Det är inte värt att må dåligt och plåga sin kropp för att uppnå ett ideal som samhället har satt. Det är inte det jag vill visa Tuva-Li, hon ska inte växa upp i ett hem, där hennes mamma hatar sin kropp och plågar den varje dag.

Det är för hennes skull som jag varje dag inhalar mig själv att min kropp är fantastisk, oavsett form! Min kropp har burit ett barn och min kropp har gett mitt barn näring i nästan åtta månader.

Kan personer inte acceptera att allas kroppar ser olika ut och släppa de där med skönhetsidealen om hur man ska se ut – så är det inga personer jag vill ha i mitt eller Tuva-Li’s liv.

Jag vill inte lära Tuva-Li att hata sin kropp som jag tidigare gjort – jag vill lära henne att älska sig själv, oavsett vad IMG_5310

26 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.