Allmänt

För varje hjärtbarn!

I min gamla blogg gjorde jag en Liebster Award, där en av frågorna var om jag skänker pengar till något! Jag svarade då att jag varje månad skänker en liten summa till Hjärt- Lungfonden samt att jag en gång om året startar en egen insamling till något som heter Alla barnhjärtans månad.

Anledningen till att jag både skänker pengar till Hjärt- Lungfonden samt att jag startar en insamling varje år är min lillebror. Han är född med ett allvarligt hjärtfel och hade inte forskningen gått framåt hade han aldrig överlevt när han föddes 1992.

Jag vill att varje barn som föds med ett hjärtfel ska få samma möjligheter som min bror fick när han föddes, en chans att bli stora och stark och utvecklas!

IMG_5716
Varje månad skickas 2-3 barn hem från BB med ett allvarligt hjärtfel, varje år föds det 1000 barn med hjärtfel. För att uppmärksamma alla hjärtebarn har Hjärt- Lungfonden utsett februari till Alla hjärtebarns månad.

Man lägger ett extra fokus på Alla hjärtans dag den 14 februari men alla dagar i februarimånad är oerhört viktiga – framförallt så är alla dagar under hela året viktiga!

Tack varje forskning har andelen hjärtebarn som räddats ökat från 60 till 95 procent de senaste femtio åren. Men det är fortfarande fem procent för mycket som inte överlever. Hjärt- Lungfondens mål är att inget barn ska behöva leva med ett oupptäckt hjärtfel.

Jag har nu valt att även starta en insamling för hela året och inte bara under februari! För mig är det viktigt att alla barn även de fem procenten, att alla ska överleva!

Alla hjärtebarn ska få samma chans till uppväxt som min lillebror fick! Tack varje forskningen och fantastiska hjärtläkare.

Ni kommer till min insamlingen genom att klicka här. Jag skulle bli oerhört tacksam om Ni hade velat vara med och stötta Hjärt- Lungfonden och alla våra hjärtebarn. Mitt mål är att samla in minst 10 000 kronor innan den 31 december 2017.

Sms:a GE 100 HJÄRTBARNBLOGG till 72 672 för att stödja min insamling med 100 kr.!
För att ge ett högre belopp byts 100 ut mot 300 eller 500. T.ex. GE 300 HJÄRTBARNBLOGGtill 72 672 för att ge 300 kronor.IMG_5717

13 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.