Middagslista | Recept | Matsedel

Just nu – julgodis och recept!


Missa inte lucka sjutton i julkalendern!


Just nu är vi hemma hos mamma och pysslar med julgodis inför julhelgerna! Vi har hunnit göra marsipanfigurer, chokladfudge och nu ska bara Mozartkulorna doppas i choklad.

Älskar att göra eget julgodis och tänkte även dela med mig av recept på fudgen här nedan, otroligt god – ja jag har redan smakat en bit!

Choklad- och apelsinfudge (30-35 bitar):

– 1 burk (400 g) kondenserad mjölk
– 400 g mörk choklad
– 50 g smör
– Apelsinzest
– 200 g rostade hasselnötter
– 1 krm salt

Gör så här:

1. Smält samtliga ingredienser, förutom hasselnötterna, i en kastrull på låg värme! Rosta hasselnötterna i ugnen så de får ytterst lite färg.
2. Rör i hasselnötterna i smeten och tryck ut i en fyrkantig form. Strö över havssalt och låt stå i minst 2 timmar. Skär upp i bitar och förvara kallt.IMG_5450

26 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *