Garam Masala Kyckling!
Dagens middag blev garam masala kyckling! Tuva-Li fick jasminris till sin mat och jag valde att ha babyspenat till, allt för att passa min keto-kost. Delar med mig av receptet här nedanför, hoppas att det smakar!
Ingredienser till 4 personer:
- 700 g kycklinglårfiléer (strimlad)
- 1 röd paprika (strimlad)
- 3 msk olivolja
- 2½ msk garam masala
- 2 tsk gurkmeja
- 2 vitlöksklyftor (riven)
- 1 tsk salt
- 3 dl kokosgrädde
- 3 msk färsk koriander (hackad)
Gör så här:
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna eller wok på medelhög värme.
- Tillsätt garam masala-kryddblandningen, gurkmeja och vitlök i stekpannan. Stek i några minuter, rör om och se till så att det inte bränns.
- Lägg kycklingen i stekpannan, salta. Rör om och stek i ca 3 minuter, lägg sen i paprikan. Stek i ytterligare 2 minuter. Häll i kokosgrädden och låt sjuda, utan lock, på medelhög värme i ca 10 minuter.
- Garnera med koriander innan servering. Servera med ris om du äter det, annars fungerar blomkålsris eller babyspenat perfekt.
