Middagslista | Recept | Matsedel

Garam Masala Kyckling!

Dagens middag blev garam masala kyckling! Tuva-Li fick jasminris till sin mat och jag valde att ha babyspenat till, allt för att passa min keto-kost. Delar med mig av receptet här nedanför, hoppas att det smakar!

Ingredienser till 4 personer:

  • 700 g kycklinglårfiléer (strimlad)
  • 1 röd paprika (strimlad)
  • 3 msk olivolja
  • 2½ msk garam masala
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 vitlöksklyftor (riven)
  • 1 tsk salt
  • 3 dl kokosgrädde
  • 3 msk färsk koriander (hackad)

Gör så här:

  1. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna eller wok på medelhög värme. 
  2. Tillsätt garam masala-kryddblandningen, gurkmeja och vitlök i stekpannan. Stek i några minuter, rör om och se till så att det inte bränns.
  3. Lägg kycklingen i stekpannan, salta. Rör om och stek i ca 3 minuter, lägg sen i paprikan. Stek i ytterligare 2 minuter. Häll i kokosgrädden och låt sjuda, utan lock, på medelhög värme i ca 10 minuter. 
  4. Garnera med koriander innan servering. Servera med ris om du äter det, annars fungerar blomkålsris eller babyspenat perfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *