Middagslista | Recept | Matsedel

Matiga muffins!

Körde igång med min kickstart igår för att verkligen börja 2021 på ett bra och hälsosamt vis. Jag ändrade ju om kosten och tänket innan jul och har hittills lyckats gå ner 4.7 kilo. Känns verkligen toppen och nu ska jag hålla kvar vid detta.

Jag tänker inte börja med dåliga val igen! Givetvis ska man få unna sig, men jag kommer i så fall unna mig när jag känner att det är värt det. Just nu tänker jag inte göra det. Jag äter ju som sagt ketogenkost och det funkar bäst för mig. Kroppen mår mycket bättre när jag äter på detta viset. Jag tänkte dela med mig av min frukost som jag kommer köra på denna veckan, för enkelhetens skull men också för att jag kan förbereda och ha med till jobb.

Ingredienser till 6 portioner (2 muffins per portion):

– 12 ägg

– 175 g riven ost

– 150 g salami

– 2 msk pesto (kan uteslutas)

– 2 salladslökar

– Salt & peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka salladslöken och strimla salami i mindre bitar.
  2. Fördela salami och salladslök i muffinsformar.
  3. Vispa ihop äggen, riven ost och eventuellt pesto. Krydda med salt och peppar. Fördela sedan blandningen i muffinsformarna. 
  4. Grädda i cirka 15-20 minuter 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.