Samarbete | Sponsrade inlägg

Konsten att skriva personligt brev!

Betalt inlägg i samarbete med CV-mallen.se

Tycker du också att det är svårt att få till det där perfekta personliga brevet när du ska söka ett jobb? Själv har jag alltid tyckt att det varit svårt att få till ett bra personligt brev för just det specifika jobbet man söker. Vad ska man egentligen ha med, hur mycket ska man skriva, ska det vara långt eller kort och koncist?

Mycket att tänka på när det gäller just ett bra personligt brev. Man vill ju gärna att de första raderna ska fånga företaget och personen som läser det. För alla strävar vi ju efter att faktiskt ha chans på jobbet man söker och få komma på en intervju och ännu bättre bli erbjuden en tjänst. 

När jag har skrivit personliga brev tidigare, så har jag skrivit utefter mig som person, vad jag tror företaget i fråga söker efter men också varför jag passar för just den tjänsten som jag söker. Men helt ärligt, så har det många gånger känts som att jag mer eller mindre bara ordbajsar och inte får ut något av det jag egentligen vill ha sagt i skriftlig form.

För inte så längesen så skickade jag in både mitt CV men också mitt personliga brev för en tjänst på en skola. Hade jag inte tagit hjälp av CV-mallen. se att skriva ihop mitt personliga brev, så hade jag kanske aldrig blivit kallad till en intervju heller. Även om jag kände på plats att jobbet inte var för mig, så tror jag nog att förutom mitt CV, att mitt personliga brev var välskrivet utan en massa ihopslängda meningar, gjorde stor skillnad. 

CV-mallen är en sida som hjälper dig genom diverse artiklar men även mallar för personliga brev och CV, att skriva ihop ett snyggt och välformulerat utseende. Med över trehundratusen registrerade medlemmar och användare, så är det många som dagligen använder sidan för att utforma sina CV och personliga brev. 

Hade jag varit chef på ett företag, så hade jag hellre läst ett snyggt utformat CV men också ett snyggt personligt brev, som inte bara lockar genom texten utan även till utseendet. Att skicka ett personligt brev och CV utan någon som helst känsla är inget jag hade velat läsa. Jag personligen skulle vilja att det man skickar in, ändå återspeglar lite av ens personlighet. Att man har med ett foto eller något annat som gör att man stannar upp och verkligen läser igenom det som står. 

Hur gör du när du skriver ihop ett personligt brev? Blir det bara en massa ord och meningar som i slutändan inte är sammanhängande eller kör du kanske på samma gamla personliga brev som gett dig jobb innan? Eller gör du som jag gjorde sist jag skulle söka ett jobb, tar hjälp av mallar och dylikt för att få ett snyggt och välutformat brev?

Det finns absolut inga rätt eller fel när man skriver ihop ett personligt brev, däremot är det viktigt att tänka på att aldrig dra upp hela ens livshistoria, för det är inget kanske din blivande chef vill läsa. Han eller hon vill läsa varför just du söker jobbet på deras företag, varför ska de anställa just dig. 

Jag tror mycket på att mallen från CV-mallen.se gällande mitt personliga brev gjorde mycket för att jag skulle få komma på intervju. Och bara det är en stor bedrift! Så jag kan verkligen rekommendera att testa på CV-mallen nästa gång du ska skriva ett personligt brev och CV inför ett jobbsök eller om du bara skulle vilja snygga till ditt nuvarande. Så ta en titt på deras sida för massa tips och idéer. 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.