Allmänt,  Tuva-Li | Dagens Tuva-Li

Semester blev VAB!

Onsdag igen och är det bara jag som tycker att veckorna går fort? Nyss var det helg och snart har vi en ny helg intågandes. Denna veckan har vi sportlov i Helsingborg, jag valde att ta tre semesterdagar för att kunna vara lite ledig med Tuva-Li och hitta på saker som vi kanske inte hinner annars på en vardag när det är jobb och förskola.

De planerna jag hade fick läggas på is, då Tuva-Li åkte på feber i helgen. Jag trodde att det skulle lägga sig snabbt men när måndagen kom valde jag att smsa vår administrativa chef och frågade om jag kunde ändra min semester till VAB istället. Så istället för att vila upp oss och hitta på roligheter under våra lediga dagar, har det varit många uppvak under nätterna med inhalationer och febertoppar.

Tanken var att hon skulle vara på förskolan torsdag och fredag denna veckan men min mormor tillika Tuva-Li’s gammelmormor, ställer upp och passar henne de två dagarna jag jobbar. Så innan jag ska på ViktVäktarna ikväll för en ny invägning och workshop, så ska hon lämnas hos sin gammelmormor för att sova över där till imorgon, så slipper jag dra upp henne tidigt imorgonbitti innan jag själv ska till jobb.

Det händer sällan att jag sover utan henne här hemma så det lär kännas konstigt ikväll när jag kommer hem från WW. Vad gör man när man är barnfri på kvällen? Sätter sig i soffan och pillar navelludd? Eller går man och lägger sig tidigt och tar igen lite förlorad sömn?

Nu ska jag ta och packa ner det hon behöver ha med till sin gammelmormor och sen tar vi en tur bort till apoteket för att handla ny febernedsättande och hostmedicin. Får hoppas att vår läkare har hunnit skicka in receptet på en ny inhalator, då hennes här hemma inte håller tätt runt näsa och mun.

20 kommentarer

 • Jennysvardag

  Veckorna går verkligen för fort. Så tråkigt att hon blev sjuk med feber. Det är så jobbigt när astman blir påverkad så fort barnen blir sjuka. Min son är också astma. När sonen sover hos sin mormor så brukar jag äta god mat och bara njuta av lugnet och se på en serie eller film.

 • Pärla

  Det går så mycket skit just nu alltså, känns som att alla är sjuka i omgångar. Hoppas hon piggnar till snabbt. Tråkigt att det inte blev som planerat men det kommer fler gånger <3

 • Moa Larsson

  Vilken fantastisk bild du har tagit, trots att lilltjejen är sjuk. Här hemma åkte vi också på VAB, är hemma andra dagen nu och tror att det blir veckolångt. Så tufft för de små men det är bara att kämpa. Tycker det är så bra att man kan ändra semester till VAB när man råkar ut för sådant här ❤️

 • Ariella

  Nej vad trist att hon blev sjuk just denna vecka. Det är ett jobb med dessa inhallationer och masker.
  När min dotter var liten och jag var barnfri, så satte jag mig framför tvn med godis och sånt där som var ”förbjudet” annars.

 • Lillan Kind

  Ja veckorna går fort, och i vår och sommar vill jag att dom saktar farten lite! Så synd att dottern blev sjuk när ni skulle göra roliga saker tillsammans! Hoppas hon kryar på sig snart!

 • Lexochlogan

  Nej vad trist att hon är sjuk, när man sett fram emot massa rolig kvalitetstid tillsammans. Skönt att du kunde ändra det så det löser sig ändå, så får ni ta mys tid tillsammans senare. Måste bara säga att du tar otroligt fina bilder om jag inte sagt det tidigare ❤️

 • Sarah

  Jag tycker också att tiden går sjukt fort 😛 Vad skönt att vara lite ledig och så roligt att hitta på saker ihop 🙂 Vilken gullig bild 🙂

 • Sarah

  Jag tycker också att tiden går sjukt fort 😛 Vad mysigt och skönt att ta lite ledigt och hitta på saker ihop 🙂 Så typiskt att hon blev sjuk så att ni inte kunde hitta på nåt :/ Vilken gullig bild 🙂

 • ellie

  Lille vän då.. feber är inte kul :/ Man undrar alltid vad man ska göra när barnen till och med sover! Ibland sitter man bara och glor typ haha 🙂

 • Sara

  Åh så tokigt att bli sjuk när man har lediga, härliga, mysiga extra ledighetsdagar tillsammans. Skönt med tid hos gammelmormor dock, att få umgås med äldre släktingar tycker jag var en av de bästa delarna med min barndom nu när jag ser tillbaka.

 • Amanda

  Hoppas din dotter blir frisk snart och att ni kan hitta på något roligt sen. Mysigt att få sova borta men kan tänka mig att det blir konstigt för dig. Men egentid är bra med 🙂

 • Fröken Rödlök

  Vad typiskt att det inte blev ledighet och njuta av dagarna, tråkigt att flickan blev sjuk. Hoppas hon är lite piggare snart. Tur att det gick att ändra till vab istället så du kunde spara dina semesterdagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *