Semester blev VAB!

20 februari 2019 20 av Sofia Werlin

Onsdag igen och är det bara jag som tycker att veckorna går fort? Nyss var det helg och snart har vi en ny helg intågandes. Denna veckan har vi sportlov i Helsingborg, jag valde att ta tre semesterdagar för att kunna vara lite ledig med Tuva-Li och hitta på saker som vi kanske inte hinner annars på en vardag när det är jobb och förskola.

De planerna jag hade fick läggas på is, då Tuva-Li åkte på feber i helgen. Jag trodde att det skulle lägga sig snabbt men när måndagen kom valde jag att smsa vår administrativa chef och frågade om jag kunde ändra min semester till VAB istället. Så istället för att vila upp oss och hitta på roligheter under våra lediga dagar, har det varit många uppvak under nätterna med inhalationer och febertoppar.

Tanken var att hon skulle vara på förskolan torsdag och fredag denna veckan men min mormor tillika Tuva-Li’s gammelmormor, ställer upp och passar henne de två dagarna jag jobbar. Så innan jag ska på ViktVäktarna ikväll för en ny invägning och workshop, så ska hon lämnas hos sin gammelmormor för att sova över där till imorgon, så slipper jag dra upp henne tidigt imorgonbitti innan jag själv ska till jobb.

Det händer sällan att jag sover utan henne här hemma så det lär kännas konstigt ikväll när jag kommer hem från WW. Vad gör man när man är barnfri på kvällen? Sätter sig i soffan och pillar navelludd? Eller går man och lägger sig tidigt och tar igen lite förlorad sömn?

Nu ska jag ta och packa ner det hon behöver ha med till sin gammelmormor och sen tar vi en tur bort till apoteket för att handla ny febernedsättande och hostmedicin. Får hoppas att vår läkare har hunnit skicka in receptet på en ny inhalator, då hennes här hemma inte håller tätt runt näsa och mun.