Livsstil | Hälsoresa,  Samarbete | Sponsrade inlägg

Minus tio!

— I samarbete med ViktVäktarna —

I onsdags var det dags för möte- och vägning hos min coach på ViktVäktarna igen. Femte invägningsveckan, sex veckor sen start. Alltid lika spännande och nervöst att köra dit efter jobb på onsdagen för att få reda på veckans resultat. Inför varje veckovägning tänker jag ”denna veckan visar vågen plus”, dels för att inte bli besviken och för att jag vet att där kommer komma ett plus någon vecka, man kan inte få minus varje gång. 

Målet inför denna veckans vägning var att gå ner det där lilla hektot jag hade kvar till min tredje stjärna förra veckan. Förutom att intala mig själv att där kommer vara plus på vågen, så försöker jag sätta upp små mål efter varje vägning- och möte. Som till denna veckan hade jag som mål att tappa minst ett hekto för att få min tredje stjärna. Så med lite nervösa steg klev jag upp på vågen hos min coach Marie i onsdags och snacka om lyckan när jag såg siffrorna på vågen.

MIN HÄLSORESA:

Startvecka (5 september 2018): 118.3 kilo

Invägningsvecka 5 (10 oktober 2018): 108.1 kilo /-10.2 kilo


Med ett resultat på –1.3 kilo denna veckan, blev det inte bara en ny stjärna, jag knep även det där efterlängtade diplomet på minus tio kilo! Snacka om lyckan när man inser att man på fem invägningsveckor har lyckats tappa tio kilo, T I O tunga kilon är borta från min kropp. Förutom att jag känner mig piggare, har mer energi och ett byte av klädstorlek. Så är jag en mycket bättre mamma, jag är gladare och jag tappar inte humöret lika lätt. Tålamodet under trotsperioderna har blivit så mycket bättre! Och det känns egentligen hemskt att säga och tänka tillbaka på hur lättretlig man var innan man tog tag i vikten och hälsan.

Så nu hoppas jag att ni kommer fortsätta följa mig på min resa mot nya mål och hälsosamma val. Nästa gång hoppas jag givetvis på att jag kommer vara närmre mina 10 % av startvikten, det vill säga, 106.4 kilo!

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.