Allmänt

Tillbaka till rutiner & en liten lugn kräftskiva!

Veckorna flyger fram!

Denna veckan gick otroligt fort. I måndags hade vi planeringsdag på jobb och i tisdags var alla elever tillbaka, gamla som nya ansikten. Skönt att ha eleverna tillbaka igen och få lite rutin på vardagen. Första veckan på jobb efter både sommarlov och semester har gått bra. För helt ärligt, visst mår vi alla bra av lite rutiner i vårt liv och vardag?

Men jag ska inte ljuga och säga att trots en lugn vecka på jobb så var jag helt slut i kroppen och huvudet i fredags. Nya inskolningar tar mer på krafterna än man tror. Mycket information som man vill få fram och som man vill veta. Men nu är batterierna laddade inför kommande vecka på jobb, man ska bara komma in i allt det nya.

Lite kräftor och räkor!

Igår körde vi hem till mamma och hennes man, sitta hemma en hel lördag var inget alternativ och tidigare i veckan så bjöd mamma hem oss på lite kräftor och räkor, som igår då. Räkor med skal pillar jag gärna med men att pilla kräftor är inget för mig, jag tycker att det är äckligt. Konstigt jag vet i och med att jag kan pilla räkor.

Så igår blev det en räk- och kräftmiddag med sallad, pajer, vitlökssås och diverse tillbehör till. Enda jag behövde räkna smartpoints på var på pajen, brödet och såsen. Allt annat är ju noll smartpoints och det är perfekt då jag verkligen älskar räkor. Sen ska man inte bara äta mat som innehåller noll points, för då händer inget på vågen – inte för min del i alla fall.

Gjorde en key lime pie och toppade den med maräng och bjöd på sen på kvällen! Så himla fräsch och god efter alla kräftor och räkor. Däremot så ska jag göra den i en mindre form nästa gång, dels så botten kommer upp på kanterna men även så där blir lite mer fyllning. Men den är verkligen superenkel att göra och jag kommer att göra den fler gånger. 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.