Middagslista | Recept | Matsedel

Krispig spätta med ärtkräm!

Kvällens middag gick hem!

Ber ännu en gång om ursäkt för tystnaden här på bloggen, men jag har varken haft tiden eller orken till att uppdatera men lovar att bättra mig. Inleder min lilla ”bloggåterkomst” med ett recept på middagen vi hade här hemma idag. Tuva-Li tyckte att det var så gott att hon åt två stora portioner, så det är ju ett plus i kanten. Sen att det är ViktVäktar-vänligt för min del är aldrig fel, 4 SP per portion om man inte tar potatis, 8 SP per portion med potatis.

Krispig rödspätta med grön ärtkräm (4 portioner):

– 600 g rödspätta

– 100 g gröna ärter

– 1/2 dl fraiche

– 4 vitlöksklyftor

– 1/2 pressad lime

– 1/2 pressad citron

– 1 dl ströbröd

– 2 msk hackad persilja

– 2 msk olivolja

– Sallad & potatis 

Gör så här:

  1. Lägg de frusna ärterna i kokande vatten och låt koka i cirka 2 minuter. Låt de sedan rinna av och kyla ner sig. När de har svalnat, mixa ärtorna med fraiche, en halv vitlöksklyfta och limesaften. Kör till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda ströbröd, tre rivna vitlöksklyftor och persilja i en bunke. Vispa i citronsaften och olivoljan. Krydda med salt och peppar. 
  3. Se till att fisken är skinn- och benfri samt att ytan på fisken är torr. Klappa på paneringen på fisken så det täcker. Lägg fisken på galler och grilla i ugnen i cirka 15-20 minuter på 225 grader. Fisken ska vara klar men inte bli överkokt. 
  4. Servera med sallad, potatis och den gröna ärtkrämen!

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.