Allmänt

Tack men nej tack!

Slut med att vara en klagomur!

Jag har bestämt mig för att numera inte vara någon som folk kan komma och beklaga sig hos. Har man problem med något eller någon, ta det då med personen det gäller och inte med en massa runt om. Jag får tyvärr känslan av att jag enbart är någon som passar att beklaga sig hos när andra personer gör fel och från och med nu är det stopp på det. 

Nu säger jag inte att släkt, vänner och bekanta inte får lov att komma till mig med sina problem, givetvis kommer jag att lyssna och ge råd men när det kommer till rent skitsnack rent ut sagt, så tänker jag inte lyssna mer. Jag tänker inte ägna tid åt att komma med tips och tankar, som sedan ändå inte lyssnas på. Så tack men nej tack, använd inte mig som någon klagomur mer, det tar för mycket av min energi!

Nu fick jag det ur mig!

Och strax ska jag natta Tuva-Li här hemma. Hela dagen idag har gått i ett vakuum. Jag har varit förkyld, haft ont i halsen och haft en himla hosta sen i helgen som fortfarande inte har gett med sig. Imorse var det kämpigt att gå upp ur sängen, men tillslut kom jag upp och Tuva-Li blev lämnad på förskolan och jag körde till jobb. Det har ärligt talat varit segt att jobba med detta i kroppen idag men jag har bitit ihop, jag hoppas att det är en kombo av vanlig förkylning och pollenallergi, dags för den tiden nu.

När jag har nattat Tuva-Li sen så ska jag sätta mig och planera inbjudan till SPA-eventet i höst. Jag har ju redan lagt ut ett save the date-inlägg som en liten försmak av det hela. Hade tänkt lägga ut inbjudan i slutet av april men blir jag klar med inbjudan redan ikväll så kommer den upp redan imorgon, förhoppningsvis! Ni får helt enkelt hålla koll här i bloggen.

Nu ska här borstas tänder, fixas välling och natta en trött dotter. Uppdaterar inte mer ikväll utan vi hörs imorgon, kram på dig och sov så gott sen!

11 kommentarer

 • Jeanette

  Yes, nu går det för mig att kommentera 🙂

  Känner igen det. Hade en väninna tidigare som hade en del pengastrul innan jag bröt kontakten med henne, för jag var enbart i slutet bara en klagomur där hon välde över sina problem som hon hade med en annan.
  Sista gången vi prata, så bestämde jag mig för att bara tala om för henne att hon får ta problemen med personen det gäller. För jag kan inget göra för att hjälpa henne med deras problem. Fast jag la fram det på ett trevligt sätt.
  Den gången kom hon förbi enbart för att spy galla, för att i.nästa stund möta en annan flr fika på stan. Så då valde jag att bryta den kontakten 🙂

  • Sofia Werlin

   YAY vad bra 🙂

   Någon gång måste man sätta ner foten, oavsett om man gör det tidigt eller sent. Men jag är trött på att höra massa gnäll om ditten och datten och att man ska göra si och så. Sen dagen efter så är man bästa vän med personen som man gnällt om.. Nej nej funkar inte i mina ögon! Då håller jag mig borta.

 • Josse

  Åh förstår dig. Tyvärr finns det för många människor av den “sorten”. Bra du sätter ner foten och säger ifrån. Kram på dig

  • Sofia Werlin

   Gillar inte negativa inlägg men jag var tvungen att skriva av mig!
   Tycker inte att man kan ”gnälla av sig” hos en person om en annan, för att sedan vara bästa vänner dagen efter.. Funkar inte i mina ögon!

 • ullie

  åhh lilla söthönan så fin
  usch nej inte skoj me mera bakterie hoppas att du slipper o blir piggare
  någon slag o gnällpås är inte rolig o ja hoppas ja inte är med allt mit gnäll nu kram fin

 • maxarna

  Ibland måste man säga stopp.. Även om deras problem inte handlar om dig så flyttar ändå problemet och den negativa energin över till dig.
  Spännande att inbjudan släpps.. Väntar otåligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.