Myndigheter och regler!

28 mars 2018 14 av Sofia Werlin

Ett litet brev!
I fredags låg där ett brev från Försäkringskassan i brevlådan när vi kom hem från jobb och förskola. Trodde att det hade att göra med mina föräldrardagar som jag tar ut nu i påsk så tänkte inte mer på det. Jag öppnade och läste igenom brevet, det första som möter mig är Tuva-Li’s pappas namn. Klumpen i magen kom som en blixt och jag fortsatte att läsa.

Längre ner i brevet stod det att utbetalningen av underhållet nu i mars var det sista jag kommer att få från försäkringskassan, då Tuva-Li’s pappa har skött betalningen till dem i ett halvår. Vilket innebär att jag kommer inte få underhåll utbetalt av försäkringskassan mer utan jag och hennes pappa ska nu komma överens om utbetalning. Med tårar i ögonen ringde jag upp mamma direkt som försökte lugna mig med att de aldrig kan neka underhåll, varken den andra föräldern eller försäkringskassan.

Jag ringde upp kundservice direkt efter att jag pratat med mamma och förklarade läget! För er nytillkomna läsare så har Tuva-Li ingen kontakt med sin pappa, han har själv skrivit i ett brev att han inte vill ha någon kontakt eller dylikt. Detta innebär att även jag är blockerad överallt, så jag kan inte heller kontakta honom. Jag berättade hur det låg till för personen på försäkringskassan och hon skrev ner allt, fick även frågan om de skulle förmedla mitt bankkonto för utbetalningen till hennes pappa. Jag kan inte mer än säga ja!

Nu väntar ett par långa veckor fram tills den elfte april och ett svar på vad försäkringskassans beslut. Ett beslut om de kommer fortsätta betala ut till mig direkt eller om Tuva-Li’s pappa ska göra överföringen själv. Jag hoppas lite på det förstnämnda för att vara helt säker på att få hennes underhåll. Jag förstår att försäkringskassan tycker att föräldrarna ska sköta det själv, har föräldrarna en bra relation och faktiskt pratar med varandra, så absolut men hur gör man som i mitt fall, där den andra föräldern inte vill ha någon som helst kontakt?