Personligt

Att prioritera sig själv!

Jag ska bara ta steget!
Helt ärligt så har jag legat på latsidan alldeles för länge och inte tagit tag i gymmet och träningen ordentligt. Visst har jag en bra anledning till varför men den håller kanske inte. Att vara ensamstående i sig är kämpigt vissa dagar men att vara ensamstående och sjukt barn är ännu kämpigare vid de tillfällena.

Tuva-Li har varit dålig till och från ett par månader nu och då har jag valt att inte prioritera gymmet och träningen. Jag har försökt träna på onsdagarna när loppan har varit hos sin gammelmormor men de senaste veckorna har jag inte ens gjort det. Jag vet att jag har blivit bekväm men det måste få ett slut med bekvämligheten nu. Visst händer där saker på vågen och måttbandet men tänk vilka resultat det kan bli om jag faktiskt tar tag i träningen med.

Jag vill träna mer än en gång per vecka, Tuva-Li hatar att bli lämnad på barnpassningen på gymmet och jag vet att om hon bara hade gillat det så hade jag kunnat träna fler dagar i veckan. Jag måste börja vänja henne vid barnpassningen ännu mer, är det fel att låta henne ha med sig paddan in dit, som en trygghet? Jag brukar sällan låta henne sitta med paddan i vanliga fall.

Varje månad går jag och betalar på mitt gymkort och det är en otroligt onödig kostnad när jag inte utnyttjar träningen fullt ut. Jag har råd med det, så det är inga problem, men det är ändå en stor kostnad, förstår ni min tankegång? Ska man ordna barnvakt de dagarna jag vill träna och låta Tuva-Li vara hemma i lugn och ro?

Många frågor och många val! Men jag ska ta tag i mig själv och mitt välmående ännu mer. Jag ska bara klura ut hur jag ska lösa allt.

6 kommentarer

 • Christer Holm

  Barnen och hälsan går ju först, men visst känner man sig dum som går och betalar för något som man inte använder.
  Förstår dig precis måste jag säga, då jag gjorde precis samma sak innan när min dotter var lite betalde för ett kort som jag aldrig han använda då min dotter hade bara mig ..

 • Emmelie Lange

  Tycker inte det är dela att låta henne ha med paddan i början.
  Alla föräldrar gör ju så, låter barn sitta med paddan ibland ☺️
  Till slut kommer hon va bekväm med att vara där och då behövs inte paddan.
  Du kommer må bättre och bli lyckligare om du får igång träningen oh då får barnet snällt va på barnpassningen.
  Hon lider inte av det.
  Man kan inte skydda barnen från saker de inte gillar, hela livet.
  Vi vill inte alltid gå till jobbet eller på möten eller så, men det är bara att göra ☺️

  Tänk på dig lite.
  Du finns där för henne dygnet runt.
  Du måste få ha mammatid.

  • Sofia Werlin

   Så är det ju och paddan är inget långsiktigt! Bara tänkt nu i början som du skriver. Måste dock kolla upp reglerna för barnpassningen så det är okej.

 • Angelica

  Tänker kan hon inte sitta i sin vagn med paddan nära dig när du tränar?
  Om man får ha den med och om hon accepterat de alltså?
  Har hört flera föräldrar här som gör så här vi har ingen barnpassning på gymmen….

  Hoppas du hittar en lösning som funkar bra för er båda. ❤

  • Sofia Werlin

   Nej tyvärr får barnen inte vara med uppe på gymmet! Varken i eller utan vagn 🙁
   Annars hade det varit ett jättebra alternativ ♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.