Hosta, sömn och jobb!

Godmorgon godmorgon!
Alarmet ringde för ett tag sen och jag har hunnit fixa till mig inför dagens arbetspass. Tuva-Li sover sidan om mig och jag låter henne sova, stackarn har hostat jättemycket under natten och jag har fått inhalera henne ofta. Så min sömn har inte blivit helt sammanhängande heller, jag får vila på min rast sen. Jag gillar däremot inte att hennes inhalering med både airomir och flutide inte har någon verkan.

Flutiden inhalerar hon morgon och kväll enligt vår läkares ordination. Airomiren kan hon inhalera ofta under hela dygnet men med tjugo minuters mellanrum. Jag tänkte att jag skulle skicka iväg ett meddelande till hennes barnläkare när jag kommit till jobb, för att se om jag ska ändra på något eller göra något annorlunda.

Kort arbetspass idag!
Idag har jag ett kort arbetspass på jobb, slutar jobba tio över två, rätt skönt med ett kortare arbetspass när sömnen har varit osammanhängande. Samtidigt så får man en annan energi och går in i ett annat mood när man kommer till jobb, oavsett hur trött man än är. Jobbet kräver en annan vakenhet och det gäller att vara alert hela tiden.

Vi blir nog kvar hos min mormor tills imorgon, så Tuva-Li får två vilodagar denna veckan. Förhoppningsvis vänder hennes hosta så hon slipper inhaleras så ofta på förskolan. Vi vill helst undvika att ligga dåliga under hela sportlovet nästa vecka, jag tycker personligen att hon har haft sin beskärda del av sjukdomar nu under vinterhalvåret.

Nu är det dags att runda av, jag ska packa ner saker som ska med till jobb och om ett tag ska jag ut och skrapa rutorna på bilen och värma upp den, inte alls sugen på att sätta mig i en kall bil. Uppdaterar lite senare idag, kram fina du!

Får bli en bild i repris idag i bristen på nya!

30 thoughts on “Hosta, sömn och jobb!

  1. Åh stackars liten! Jag hoppas verkligen att hon blir bättre snart för det är så tråkigt att spendera sportlovet inomhus 🙁
    Ha en fin dag på jobbet!

    1. Tack så mycket!♡ Nu är hon frisk och kry igen, hon hade dubbelsidig öroninflammation visade det sig 🙁

  2. Sonen har samma inhalerings schema. Jag har märkt att han hostar mer under nätterna när han får inhalera innan han somnar. Hoppas att läkaren säger något bra 🙂

    1. Tusen tack för ditt tips! Jag tog bort Airomiren innan läggdags och peppar peppar så har hon inte hostat något under nätterna.

  3. Min äldsta har samma problem med förkylningsastma och medicin som inte hjälpte. Kan rekommendera att fråga om ni kan få montelukast. Vår dotter får kontinuerligt och klarar sig då med enbart flutide morgon och kväll vid förkylning och är symptomfri all övrig tid. Har varit en helomvändning från att hon tidigare hostat och varit andfådd dagligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *