Personligt

Är jag en sämre mamma?

Skuldkänslor som tar över!
Vi sover över hos min mormor inatt och imorgon när jag ska jobba så får Tuva-Li vara hos henne och passa på att kurera sig. Förkylningen och hostan är ett faktum och jag hoppas att det lägger sig snabbt igen. I och med hennes förkylningsastma så blir hennes hosta hemsk. Tycker så synd om henne som hostar till och från under nätterna. Det är inte ens lönt att testa med hostmedicin, för jag tycker bara att det förvärrar det hela.

Beroende på hur hon är imorgon när jag kommer från jobb, så passar mormor henne eventuellt på tisdag med så hon får en extra dag att bli bättre på. Hon är pigg i övrigt och hoppar och studsar men jag vill gärna att hostan ger med sig lite. Även om de får och kan inhalera henne på förskolan så känns det bättre i mammahjärtat att veta att hon är bättre med förkylningen och hostan innan förskolan.

Sen att jag känner mig som en sämre mamma och får skuldkänslor, för jag inte är hemma med henne kan jag inte undgå. Men samtidigt så har jag endast en inkomst och jag är tacksam när släkten mer än gärna ställer upp och passar henne. Tro nu inte att jag aldrig vabbar och bara lämnar bort henne, för det gör jag inte, jag vabbar oftast när det behövs men ibland är det faktiskt skönt att få den där korta avlastningen och det tror jag nog att man tycker, oavsett om man lever med barnens pappa eller som ensamstående. Hur känns det när dina barn är sjuka men du själv kan inte vabba?

Dags att runda av lite och själv få lite sömn! Imorgon blir det jobb mellan åtta och två för min del, sen får jag se om jag tar träningen imorgon innan jag hämtar min lilla sjukling. Kram på dig!

Nu vill jag ha tillbaka denna glada och friska tjejen.

14 Comments

 • Jennifer

  Jag har allti vabbat själv, har aldrig haft nått val tyvärr. Nu har Zeb hjälpt mig och vabbat med Cappe, vilken “lättnad” att slippa ångesten för att man är hemma från jobb, även fast man inte ska ha ångesten då man aldrig kan hjälpa sjukdom.

 • Carro

  Jag tycker absolut inte att du är en sämre mamma för att du låter släktingarna ha henne några timmar.Du lämnar ju henne inte till en främling utan hon får egen tid med sin gammelmormor.

 • Angelica

  Du är absolut ingen sämre mamma. Jag skulle säga lyckos Tuva-Li som får leka med gammelmormor några timmar i sitt egna tempo ist för de höga tempo som förskolan har.
  Varm kram till dig ❤

 • Anna

  Du är inte en sämre mamma som låter någon annan hjälpa dig ta Tuvis när hon är krasslig och du behöver jobba. Det göra många föräldrar ensamstående eller ej.
  Kram

 • Hanna

  Nej du är ingen sämre mamma. Tvärtom! Du gör det du kan för att din älskling ska må så bra som möjligt! Hellre hemma med nån som älskar hemne ån på förskolan och kanske inte orka.
  Man gör vad man kan för att få det att funka, du är själv och har löst det på ett jätte bra sätt!

 • Anna

  Det är absolut ingenting att ha skuldkänslor över. Du gör ju det som funkar bäst för er. När jag var liten tyckte jag att det var supermysigt att få vara hos mormor och morfar och bli lite extra bortskämd när jag var sjuk 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *