Personligt

Är jag en sämre mamma?

Skuldkänslor som tar över!
Vi sover över hos min mormor inatt och imorgon när jag ska jobba så får Tuva-Li vara hos henne och passa på att kurera sig. Förkylningen och hostan är ett faktum och jag hoppas att det lägger sig snabbt igen. I och med hennes förkylningsastma så blir hennes hosta hemsk. Tycker så synd om henne som hostar till och från under nätterna. Det är inte ens lönt att testa med hostmedicin, för jag tycker bara att det förvärrar det hela.

Beroende på hur hon är imorgon när jag kommer från jobb, så passar mormor henne eventuellt på tisdag med så hon får en extra dag att bli bättre på. Hon är pigg i övrigt och hoppar och studsar men jag vill gärna att hostan ger med sig lite. Även om de får och kan inhalera henne på förskolan så känns det bättre i mammahjärtat att veta att hon är bättre med förkylningen och hostan innan förskolan.

Sen att jag känner mig som en sämre mamma och får skuldkänslor, för jag inte är hemma med henne kan jag inte undgå. Men samtidigt så har jag endast en inkomst och jag är tacksam när släkten mer än gärna ställer upp och passar henne. Tro nu inte att jag aldrig vabbar och bara lämnar bort henne, för det gör jag inte, jag vabbar oftast när det behövs men ibland är det faktiskt skönt att få den där korta avlastningen och det tror jag nog att man tycker, oavsett om man lever med barnens pappa eller som ensamstående. Hur känns det när dina barn är sjuka men du själv kan inte vabba?

Dags att runda av lite och själv få lite sömn! Imorgon blir det jobb mellan åtta och två för min del, sen får jag se om jag tar träningen imorgon innan jag hämtar min lilla sjukling. Kram på dig!

Nu vill jag ha tillbaka denna glada och friska tjejen.

14 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.