När Tuva-Li får bestämma!

Som ett vakuum!
Jag måste ärligt erkänna att det börjar bli segt att vara hemma och vabba. Ta mig inte fel nu, givetvis är jag hemma den tid som behövs för att Tuva-Li ska bli frisk, men när man endast har en inkomst och är rädd om sitt arbete så vill man gärna tillbaka och börja jobba igen. Hon har fortfarande lite feber eller höjd kroppstemperatur låter bättre för det är inte riktigt feber. Förhoppningvis lägger det sig under morgondagen och helgen så hon får leka av sig med kompisarna på förskolan igen nästa vecka.

Dagen idag har känts som ett vakuum. Tiden har gått sakta, jag har fått underhålla Tuva-Li genom film, tacka gud för chromecast och andra diverse saker så som duplo och lera. Vi har även läst en massa böcker, om och om igen. Ungen kan nästan varje mening i sina böcker här hemma och då har vi ändå en del böcker att läsa. Dags att köpa hem lite nya kanske? Fast varför bryta något som hon gillar?

Bestämd liten fröken!
Tuva-Li är inne i en härlig 2-årstrots och jag älskar det så himla mycket. Inte riktigt kanske men ens tålamod testat några gånger per dag, flera gånger i timmen. Pratade om middag här hemma och jag frågade om hon ville äta tacos imorgonkväll, tillbaka fick jag ett argt nej, hon ville minsann ha hamburgare. Ibland låter jag Tuva-Li få bestämma maten och morgondagens middag är en sån dag. Vi myser till det lite extra på fredagarna med god mat och grönsaksstavar och dippa.

Eftersom jag ska hålla mig borta från diverse sötsaker och annat, så köper jag inte heller hem sånt till Tuva-Li. Många tycker att det är synd om henne som inte får lite chips eller lite choklad, fast varför ska jag introducera sånt för henne när jag vill vara en förebild för henne och visa andra nyttiga alternativ. Socker får hon i sig genom annat ändå. Det är inte så att jag förbjuder henne att äta det om någon bjuder på glass på skolan eller om min mamma har köpt fyra små chokladbitar till henne en lördag. Att hon går ”miste” om att inte få choklad tre helger utav fyra, det skadar henne inte.

Nu är loppan nattad i sin säng, iPaden är igång med lite avslappningsmusik och jag ska sätta mig ner och skriva en lista på vad vi behöver ha hem samt svara på kommentarer. Kramar!

Foto: Erica Möllerstedt | www.fotograferica.se

18 thoughts on “När Tuva-Li får bestämma!

  1. Jag är likadan med Wendela. Tyvärr introducerade jag onödigt socker till Wictor tidigt. Ingen skada men varför när jag, liksom du är en förebild.

    Åh tacos . Det måste vi äta här hemma snart.

  2. Jag tycker att det låter som en väldigt sund inställning att inte förbjuda, men inte köpa hem i “onödan” när du försöker undvika det själv 🙂

  3. Ja det där är inte alltid lätt, kan ofta få ångest av att vabba för jobbet skull, och ångest att jobba för minis skull. Men barnen går inte i repris så jag skulle aldrig lämna honom såklart.

  4. Tycker man kan hålla dem borta från det så gott det går. Vi höll på det länge tills dagmamman gav henne en påskpaket då var det kört sedan

  5. Tycker att du gör helt rätt som inte ger Tuva-Li onödigt socker. Jag försöker också att ha så lite sånt hemma som möjligt. Kan bli fika och festis ibland och stora sonen på 4 år kan få några godisbitar någon enstaka lördag. Annars ger jag dem frysta blåbär/fryst mango. Det älskar mina 2 små och äter det som godis

    1. Tuva-Li älskar också frukt och grönt och nu blir det mer av den varan efter att jag började med min nya livsstil i tisdags.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *