Tuva-Li | Dagens Tuva-Li

Fortsatt sjukstuga!

VAB resten av veckan!
Tuva-Li kändes piggare under dagen igår och jag hade goda förhoppningar om att hon skulle kunna vara tillbaka på förskolan som idag. Hon var lite hängig igårkväll men trodde att det berodde på att hon var trött. Sent igårkväll kom hon in till mig och sa att hon hade ont i magen igen. Hon fick somna om i min säng och till och från inatt har hon klökts, hostat och även kräkt upp lite dricka. Hon åt inget speciellt igår utan drack mest, så ingen mat kom upp. Men jag chansar inte och riskerar inte att smitta ner förskola och jobb!

Imorse var hon varm och tempen visade en liten förhöjning. Så vi stannar hemma resten av veckan och kurerar oss och tar nya tag på måndag. Så himla tråkigt men vad ska man göra? Gillar inte att ställa till det för arbetskollegorna, jag vill gärna jobba och jag vet att Tuva-Li gärna är på förskolan och leker med sina kompisar där. Jag hoppas att hon håller sig frisk ett tag sen, när hon blir dålig, så blir hon riktigt dålig och sen håller hon sig sig frisk någon månad innan nästa period kommer. Får man hålla en tumme att hon håller sig frisk under hela vabruari?

Mellan sjuttio och hundra!
Något som vår husläkare nämnde när Tuva-Li utreddes för sin förkylningsastma var att innan barn kommer upp i vanlig skolklass, så ska de ha fått mellan sjuttio och hundra infektioner. Låter himla mycket men ser man till alla förkylningar barnen har och annat smått så låter det rimligt. Ibland kan jag tycka att Tuva-Li har haft sin beskärda del av sjukdomar fast kollar jag på VAB-kalendern över hur jag har vabbat så har det inte blivit många dagar.

Sen man fick börja vabba så har jag totalt vabbat i arton dagar, vilket egentligen inte alls är mycket. Det känns som mer och då har jag varit noga att anmäla vab direkt varje gång. Så totalt sen hon var åtta månader fram tills nu, när hon är strax över två, så är arton dagar inte alls mycket.

Nu ska jag fortsätta kurera min lilla sjukling här hemma, just nu ligger hon nedbäddad i soffan och kollar på Pippi. Kram så länge!

16 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.