Tuva-Li | Dagens Tuva-Li

Heja Tuva-Li!

Tidig morgon i vårt hem!
När klockan ringde strax efter fem imorse var jag sådär sugen på att stiga upp från den varma sängen och mitt gosiga täcke. Tuva-Li måste ha kommit in under natten och krupit ner utan att jag har märkt det, för hon låg sidan om och sov sött. Hon vaknade inte när jag steg upp ur sängen, så hon fick sova ut ett tag till medan jag hann borsta tänderna, fixa till håret och slänga på lite mascara på fransarna.

Strax efter klockan sex väckte jag Tuva-Li och fixade till henne inför veckans första dag på förskolan. Hon fick välja kläder och trosor själv, allt för att minimera risken med att få ett trotsutbrott lagom tills vi skulle köra hemifrån. Man väljer sina strider och jag tar helst inga strider på morgonen. Kläderna matchade i alla fall och hon var nöjd.

Mammahjärtat svämmar över!
Många gånger ger hon mig dagligen gråa hårstrån på huvudet, lika mycket som hon ger mig ovillkorlig kärlek dagligen. Tänk att hon, som bara är två år, är så klok och alltid kommer med bra svar på frågorna man ställer till henne. Men så känner nog de flesta föräldrar för sina barn, att trots det kämpiga ibland så är kärleken det bästa man kan få och ge sitt barn.

Idag var första dagen på förskolan som hon var blöjfri. Jag sa att de fick göra som de kände för angående blöja kring vilan. Sa att hon har blöja på natten här hemma med den är alltid snustorr. Har funderat lite över hur det har gått idag medan jag har varit på jobb. Hämtade henne strax innan klockan tre i eftermiddag. Hon hade inte på sig kläderna som jag lämnade henne i. Första tanken var att där hänt en liten olycka.

Men hon hade råkat halka till när hon var klar på pottan och satt sig på den igen, så det hade skvätt lite på kläderna. Annars hade hela dagen gått bra, hon hade sagt till i tid att hon behövde kissa. Hon hade till och med vilat utan blöja idag, utan en enda olycka – mammahjärtat svämmade verkligen över då. Känner mig så himla stolt över henne, när blev hon så stor helt plötsligt?

Förlåt jag gillar inte att skryta så mycket om hur duktig hon är, men idag är jag otroligt stolt! Jag hade räknat med en massa protester när vi började på förskolan igen att hon ville börja med blöja, men inga protester än. Kram fina du!

14 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.