Allmänt,  Tuva-Li | Dagens Tuva-Li

Hej… Från sjukstugan!

Fortsatt sjukstuga här hemma!
Ja som ni kan läsa så är det fortfarande inte bra här hemma än. Trots besöket på barnakuten förra veckan med förhoppningarna att det skulle vända och bli bättre så raserades det lite i måndagskväll igen. Tuva-Li var hos sin gammelmormor medan jag var på kurs med jobb. Hon hade hög feber igen när vi kom hem på kvällen och var rosslig.

Blev VAB igår med henne och hon kändes piggare. Jag skrev till mina arbetskamrater att jag kom in och jobbade som idag och det var bestämt att Tuva-Li skulle få mysa hos sin gammelmormor. Men igårkväll fick hon ännu en gång 40 graders feber och ville varken äta eller dricka. Meddelade mina arbetskollegor det och att jag skulle höra av mig efter dagens besök på vårdcentralen.

Domen blev lunginflammation!
Efter att ha kollat halsen två gånger, öronen och tagit tempen blev vi inkallade till vår läkare. Han kollade igenom henne och lyssnade på lungorna. Berättade att hon hade inhalerats i över en vecka med både Flutide och Airomir utan framgång. Vår läkare tyckte att hon lät rosslig fortfarande och att inhaleringen borde gjort nytta.

Han kollade igenom journalen från barnakuten och tyckte att det var konstigt att läkaren däruppe inte hade valt att kolla upp hennes rossel mer. Efter ett snabbt besök konstaterades lunginflammation och vi fick antibiotika utskrivet. Hade det inte blivit bättre till början på nästa vecka så skulle jag höra av mig igen för vidare utredning.

Nu hoppas jag att en kombination med Flutide, Airomir och Ery-Max ska hjälpa henne! Känner mig så hjälplös när hon mår dåligt, man vill ta hennes smärta ifrån henne så hon får vara pigg och alert igen ♥

10 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.