Feber, uttorkad och förstoppad!

1.5 timme blev nästan 7 timmar!
Som ni kanske såg igår så blev det ett besök på barnakuten för Tuva-Li. Efter ett samtal till både vårdcentralen och 1177, så rekommenderade båda att vi skulle köra upp till barnakuten direkt eftersom hon varken hade ätit eller druckit och kräkte så fort hon fick lite vätska i sig. Tuva-Li’s morfar kom hit så körde han oss upp till sjukhuset för att jag skulle slippa leta parkering.

Fick först anmäla oss nere på vanliga akuten och sedan blev vi uppskickade till barnakuten! Fick träffa en jättemysig sköterska. Kollade både tempen, vikt och syreupptagningen. Vi fick själv välja om vi ville vara kvar eller om vi ville åka hem och avvakta. Valde att stanna kvar på grund av den höga feber samt att jag inte kände igen henne.

Vi fick ett rum på avdelningen och kort därefter kom sköterskan med både febernedsättande och vätskeersättning, då de misstänkte att hon var uttorkad. Det blev även ett stick i fingret för att kolla hennes CRP, som var något förhöjt. Att få i hennes både febernedsättande och vätskeersättning var inte det enklaste men tillslut efter många om och men fick jag i henne det.

Vid anmälan uppe på barnakuten trodde hon att vi skulle bli kvar i cirka 1.5 timme, jag tänkte att det fick ta den tid det tar. Vi kom hem efter nästan 7 timmar istället. Eftersom hon inte hade kissat heller så ville de ha ett urinprov med, vilket inte var det enklaste att få till. Men Tuva-Li var jätteduktig och sprang utan blöja på rummet. Efter ett par timmar så skrek hon kissa, så det var bara fram med vår lilla mugg.

Ett virus ställde till det!
Efter urinprovet var avklarat och de hade kollat prover på det ville de ha fler blodprover. Dels för att se om vätskeersättningen hjälpte och för att se om där var något annat som ställde till det för henne. Vi fick träffa en bra läkare som kände och klämde på hennes mage, då de även misstänkte förstoppning. Läkaren tyckte att hon hade en hård mage, så vi fick stanna ett tag till.

Efter ett tag kom sköterskan in igen och Tuva-Li fick ett klyx! Sen var det bara till att vänta igen och stackarn hade så himla ont. Hon ville inte sitta utan hon skulle stå med en filt vid mina ben. Satt en rejäl propp, så inte konstigt att hon hade ont och kräkte så fort hon fick i sig något. Sen var det bara att vänta igen, då hennes prover efter vätskeersättning fortfarande inte var bra. Blev både saft och vätskeersättning och när hon hade druckit upp det blev det ytterligare ett prov.

Kvart över fem kom läkaren in igen och sa att provet såg bättre ut men att jag skulle fortsätta ge vätskeersättning här hemma ett par dagar! Är otroligt glad över det fina och bra bemötandet under hela dagen. Känns skönt att de tog in henne för ordentlig koll. Det visade sig att vara ett virus i kroppen som ställde till det för henne ♥

44 thoughts on “Feber, uttorkad och förstoppad!

 1. Nämen åh stackaren!!! Det är så mycket sjukdomar som cirkulerar just nu! Leon blir sjuk varannan vecka ungefär. Så jobbigt. Idag var de dags igen med feber…. krya på henne ❤

 2. men åhh lilla pluttan ja man vet så väl när de inte är sej själva då är nåt fel

  tack snälla du det är du o jennifer då ja tycker mitt hem ser hemsk ut o tråkigt så överöser ni mej me va fint ha ha tack men ja ogillar ju det så nu är väl för mycket hemma o vill fixa

 3. Men pluttan 🙁
  Låter som hon har haft det jätte jobbigt. Tur att ni stannade kvar så ni fick hjälp.
  Man känner sig så maktlös när ens barn är sjuka 🙁

  Hoppas hon snart mår bra igen!!

  Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *