Kalasplanering!

Jag vet att det bara är augusti men jag gillar inte att vara ute i sista sekunden! Tuva-Li blir två år den sjunde oktober och jag ska ha kalas för henne samma dag då det är en lördag.

Lokal är bokad och inbjudningskorten ligger i kuvert i väntan på frimärken bara! Så nu är planeringen i full gång gällande färgtema, mat och tårta. Jag har valt att sätta en relativt tidig tid, 14:00, när hon fyllde ett år hade jag kalas för henne klockan 17:00 men jag tyckte att det blev försent. Bättre att ha det lite tidigare och slippa stressa med städning av lokalen sent på kvällen.IMG_7774

Färgtemat kommer att gå i rosa, vitt och guld – älskar den kombon! Hur tårtan ska se ut har jag bestämt sen länge, bara hoppas på att den blir som jag vill. Ska baka små minicupcakes och dekorera med lite frosting. Sen blir det någon småkaka och eventuellt min mormors biskvier.

Vad ska man bjuda på? För vissa kanske det räcker med bara tårta och kakor men jag vill bjuda på något matigt med. På hennes första kalas hade vi tacos, så det blir det inte i år. Funderar på olika sallader med pasta, dressingar, vitlöksbröd och lite annat smått och gott till – vad tror ni om det? Med tanke på att kalaset börjar 14:00, så känns det som en bra rätt att bjuda på. Kom gärna med andra tips på rätter, aldrig fel med lite mer förslag.IMG_9808

16 Kommentarer

 1. Linda säger:

  Kul att börja med planering redan nu 😀

  1. Ja så otroligt roligt! Älskar det <3

 2. Cissi säger:

  Vad gott med olika sallader, bröd och dressingar. Kör på det 😀

 3. Sofie säger:

  Låter ju jättebra med sallad 🙂 ett annat tips är att göra lite olika pajer med goda tillbehör 🙂

  1. Ja pajer har jag också tänkt på! Men känns som ett lite större projekt då vissa inte tål gluten, vissa är mjölkproteinallergiska m.m. Så tror det blir sallader, så kan man göra dressingar som är mjölkfria och använda glutenfri pasta 🙂

 4. Amanda säger:

  Roligt med kalas! fina bilder 🙂

  1. Ja det är så roligt att planera kalas till barnen 🙂

 5. Anita säger:

  Mysigt med Kalas att planera !

  1. Ja 🙂 där finns så mycket man skulle vilja köpa!

 6. natalia säger:

  Åh så roligt 😀

 7. Matilda Berlin säger:

  Älskar dom färgerna tillsammans! Kommer bli sååå fint! <3

 8. Låter som en bra start på planeringen. Kall mat med massa olika tillbehör brukar alltid gå hem!

  Vi har två kalas tätt tätt i november. Dottern får själv bestämma sitt men lilleman får jag ta!

  1. Ja det får bli det! Kalaset är klockan 14, så blir bra med sallader och tillbehör 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.