Allmänt, Resor

Semester.. Enbart för “familjer”?

Häromdagen fick jag en fråga av Tuva-Li’s gudmor AnnaHon frågade om vi var sugna på att åka med henne och hennes familj nästa år till Sarigerme i Turkiet och jag tyckte att det lät supermysigt att få åka utomlands med dels Tuva-Li men också med hennes ena gudmor.

Det lät jättemysigt fram tills jag kollade vad priset för mig och Tuva-Li skulle bli hos TUI som de skulle åka med. Åker du två vuxna och ett barn, ja då får man en fin barnrabatt på strax över 4 000 kronor, mycket pengar man sparar helt enkelt, pengar som kan läggas till fickpengarna på semestern.

För mig och Tuva-Li skulle kalaset hamna på strax under 15 000 kronor, låter kanske mycket men då är det ett fyrstjärnigt hotell med all inclusive, nära till stranden, barnklubb och hela köret. Tänk vad roligt för Tuva-Li att få träffa på Bamse!

Jag fyllde i alla uppgifter med förhoppningen att få en liten barnrabatt på Tuva-Li’s pris. ICKE! Bara för att jag som ensam vuxen åker med Tuva-Li själv, får hon betala samma pris som en vuxen, i detta fallet nästan 7 200 kronor, 7 200 kronor!! Va? 

Detta för att hon kommer sova i samma säng som mig, så så räknas hon som en vuxen! Hon kommer vara knappt 2.5 år när vi hade åkt utomlands.

Ska vi som är ensamstående inte kunna åka utomlands med våra barn? Det känns som att en semester utomlands enbart är till för familjer där föräldrarna lever tillsammans. Ni får gärna tycka att jag är snål, helt okej! Men jag tycker att det är sjukt att man som resebolag inte kan förhandla om priser för barn, oavsett om man åker med två föräldrar eller med en förälder.

Jag tjänar inga hundratusentals kronor varje månad, 7 200 kronor nästan hela vår hyra för lägenheten. Tyvärr TUI men er kommer jag inte att åka med, när andra bolag ger en liten barnrabatt, tyvärr blir det ingen semester med en av mina bästa vänner tillika Tuva-Li’s gudmor heller, då charmen försvinner om jag måste boka med annat resebolag och till ett annat hotell.IMG_9570

Tagged , , ,

46 thoughts on “Semester.. Enbart för “familjer”?

  1. Men gud vad dåligt! Finns så många konstiga regler. Barn under två kan inte beställa mat till flygresan och man kan inte ta mat med sig genom säkerhetskontrollen, vilken blivande tvåring nöjer sig på välling som middag? Vi kom billigt undan med Lykke för hon är under 1 år. Hon kosta 300 kr

  2. ja det är ju så för hon är över 2 år då sitter de på vuxen plats men förstår helt hur du menar ja tycker oxå det är otroligt dumt o barn kunde de tänka me lite mera dåligt
    Håller tummarna att ni hittar något som passar kramar

    glömde säga när vår tim åkte med oss till italien va han 1 år o vi betalade bara 200 kr för han =)

  3. Tycker inte du är snål alls, håller helt med om att det är ett väldigt högt pris att betala för ett så litet barn. När man är 2,5 år tar man ingen stor plats eller äter mycket från buffen heller så det känns som att TUI satt en väldigt låg åldersgräns för fullpris! Trist att det inte blir någon semester för er!

  4. Gud, jag har läst det där på andra bloggar också, kan inte för mitt liv förstå varför man måste vara två vuxna för att alla föräldrar lever ju inte i tvåsamhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *