“Är det inte dags att dejta?”

Den frågan får jag ett visst antal gånger varje vecka! Nog för att jag har varit singel ett tag och ännu inte har varit på någon dejt sen Tuva-Li föddes för ett och ett halvt år sen. Jag har en annan i mitt liv att ta hänsyn till nu också, jag vill inte bara kasta mig in i något.

“Tuva-Li är ju 1.5 år nu!”, “Du måste börja dejta”, “Du behöver en karl i ditt liv!” Men alltså va? Vadå behöver? Jag behöver inget för att få vardagen här hemma att gå runt med endast mig och Tuva-Li. Varför skulle vår vardag bli annorlunda bara för att jag börjar träffa en man? Vår vardag hade kanske sett likadan ut oavsett om jag hade haft en kille.

Varför intresserar sig mitt obefintliga kärleksliv andra så mycket? När den dagen väl kommer då jag börjar träffa någon, kommer då folk jag känner skåla med champagne för att jag slipper leva “ensam”? 

Jag känner ingen som helst stress över att träffa någon och börja dejta just nu! Händer det så händer det, jag kommer granska personen ifråga så mycket jag bara kan innan jag låter honom träffa Tuva-Li, hon ska växa upp i ett tryggt och stabilt hem, inte i ett hem där personer kommer och gå.

Foto: Jakob Hydén | Katamaran Media | Katamaranmedia.wordpress.com
Foto: Jakob Hydén | Katamaran Media | Katamaranmedia.wordpress.com

20 thoughts on ““Är det inte dags att dejta?”

 1. Du är så klok! Är väl ändå ingen annan som har med det att göra. Ska du träffa någon ska det enbart vara för din egen skull och han ska vara en rejäl kille som kan bli en bra förebild för Tuva-Li ♡

 2. Du är så himla klok och jag känner precis som dig. Jag och barnens far separerade för snart 2 år sedan och jag har inget behov av en ny karl. Det är så himla skönt att leva utan en karl och dejter har jag inte tid med haha. Men det är som du säger! Händer det så händer det haha. Kramis <3

 3. Men vaddå dags att börja dejta, man måste väl känna för att dejta någon ett tänkbart objekt eller vad man ska säga, de är ju inte klickbara på beställning, suck vad dryga folk är och tycker sig veta hur det ska vara

 4. HELT rätt inställning! Det är klart att du “klarar av” att ta hand om dig själv (vem tusan är man om man tror något annat…), så varför pressa fram något?? När rätt person kommer, då kommer det att märkas. Var sak har sin tid helt enkelt. Och du är helt fantastisk ska du komma ihåg <3

 5. Äsch, vad är de för folk som lägger sig i andras privat liv? Herregud! Vill du dejta så gör du det, du har ett bra tänk fina du!! 🙂

 6. åh vad jag känner igen mig från när jag va singel! “du kan inte vara så kräsen” “är det inte dags o dejta” osv osv. JOBBIGT! Även om jag inte har något barn o ta hänsyn till! Det kommer när det kommer och det är ju inget andra ska stressa en för! 🙂

 7. Klokt!
  Ni är en familj nu du och din dotter.
  Du vet nog bäst själv när du tycker det är dags att öppna upp er familj för att eventuellt släppa in någon ny.
  Och absolut inget man behöver planera, skulle kärleken slå ner som en blixt från himlen kan du ta det då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *