Personligt

Inte behöver du egentid!

Någon nämnde att egentid inte var något man behövde för ett tag sen vid en diskussion! Nä det behöver man kanske inte men alla mår vi faktiskt bra av att ha egentid och rå om sig själv, då och då!

Bara för att jag är ensamstående betyder det inte indirekt att jag är någon superkvinna som helt plötsligt fick oanade krafter och ork till att hinna med både Tuva-Li, städa, handla, jobba, laga middagar och sköta tvätten etcetera etcetera.

Jag tycker helt ärligt att det är skitjobbigt ibland att vara ensamstående även om de flesta dagarna är guldvärda och uppväger de jobbiga. Men varför sticka under stolen och hyschpyscha om hur det faktiskt är och hur det faktiskt känns ibland?

Jag har ingen som hjälper mig här hemma mitt i veckorna i vanliga fall, det är jag personligen som fixar städningen, tvätten, mathandlingen och lagandet av middag. Det är jag som både ska vara mamma och pappa till Tuva-Li och lära henne vad som är rätt och fel.

Det är jag personligen som vissa kvällar när Tuva-Li har somnat, kan sätta mig rakt upp och ner på golvet bland leksaker och låta tårarna spurta för det har varit en intensiv kväll. 

Så även om jag fullkomligt hatar att lämna iväg Tuva-Li då och då och låta henne sova hos sin mormor, så tar jag tillvara på att de där få tillfällena att faktiskt få egentid och få ladda mina batterier. För att vara ensamstående förälder är inte alla gånger enkelt..IMG_6876

26 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.