Torsk med potatis och äggsås!

Ingredienser till 4 portioner:
• 900 g fast potatis
• 3 ägg
• ca 600 g torskfilé
• 1/2 tsk salt
• 1 krm peppar
• 2 msk smör eller margarin
• 1 1/2 msk vetemjöl
• 4 dl mjölk
• 1/2 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
• 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
• 250 g körsbärstomater

Så här gör du:
1. Tina fisken (om fryst används).
2. Sätt ugnen på 200°C.
3. Skala och koka potatisen.
4. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola dem i kallt vatten. Skala och hacka.
5. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt formen mitt i ugnen tills fiskens innertemperatur är 56°C, ca 12 minuter.
6. Smält matfettet i en kastrull. Vispa ner mjöl och späd med mjölk lite i taget under omrörning. Smula ner buljongtärningen. Låt koka några minuter och vänd ner äggen i såsen. Smaka av med salt och peppar.
7. Hacka gräslöken och dela tomaterna.
8. Servera torsken med sås, gräslök, tomater och potatis.IMG_6843

20 Kommentarer

  1. Carro säger:

    Så gott det lät 🙂

  2. Therese säger:

    Åh vad gott det såg ut 🙂 Jag och Casper åt rester från gårdagen idag 🙂

    1. Jättegott 🙂
      Och rester är aldrig fel, det slängs på tok för mycket mat

  3. Jag äter verkligen dåligt med fisk, så tusen tack för det här mumsiga receptet! 🙂

    1. Vad roligt att det uppskattas! 🙂
      Hoppas det gillas när du testar det.

  4. Matilda Berlin säger:

    Asså guu vad gott! Såg det på din insta igår och blev verkligen sååå sugen =) Kram fining <3

  5. Sanemro säger:

    Så jäkla gott det såg ut! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.