Oreganogratinerad kyckling!

Dagens middag fick verkligen tummarna upp av Tuva-Li som åt två, för henne, stora portioner. Är glad att den mesta maten man gör här hemma faktiskt slinker ner hos fröken.

Till och med jag tyckte att det smakade otroligt gott idag och jag modifierade receptet lite och la till hackad paprika, såsen kändes så tom utan något annat.IMG_6421

– 4 portioner pasta
– 4 kycklingfiléer
– 1 msk olja
– Salt & peppar
– 2.5 dl matlagningsgrädde
– 0.5 dl chilisås
– 1 msk oregano
– 1 spetspaprika
– 1 vitlöksklyfta
– 2 krm salt
– 1 krm peppar
– 1 dl riven ost
– Ruccola som tillbehörIMG_6422

1. Sätt ugnen på 225o. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2. Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Stek i olja så de får en fin stekyta, salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.

3. Hacka paprikan i mindre bitar och riv vitlöken. Fräs lite lätt i en kastrull. Häll på matlagningsgrädden, chilisås, oregano, salt och peppar. Låt det koka upp och häll sedan såsen även kycklingen.

4. Strö över den rivna osten och gratinera i ugn i cirka 15 minuter, osten ska ha fått fin färg. Servera tillsammans med pasta och ruccola.

IMG_6423
Något jag ska unna mig när lönen har kommit igång är en ordentlig kamera!

14 Kommentarer

  1. Therese säger:

    Men så gott det såg ut, måste testa det någon dag 🙂

    1. Det var jättegott, så rekommenderar det verkligen!

  2. Carro säger:

    Så gott det lät och såg ut! Och vad härligt att inskolningssamtalet gick bra! 🙂

    1. Jättegott! Kan verkligen rekommendera det 🙂

  3. Gabriella säger:

    Åh såå gott det låter!!

    1. Jättegott, kan verkligen rekommendera det 🙂

  4. CAICAIS säger:

    Ser smarrigt ut!

  5. Heléna säger:

    Så gott det både ser ut och låter! Hoppas du har haft en bra dag finaste Sofia <3 Kramar <3

    1. Det var jättegott, något jag verkligen kan rekommendera 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.