Personligt

“Hade det varit jag”

Det är en mening jag ofta har fått höra och fortfarande får höra då och då! Hade det varit jag…

Som jag tidigare har nämnt så har Tuva-Li ingen kontakt med sin pappa och han har även klargjort i ett brev till familjerätten att han inte vill ha någon som helst kontakt med henne.

Jag tycker att det är jättesynd att hon inte kommer få någon kontakt med sin pappa under sina första år och hon kommer kanske aldrig få någon kontakt med honom henne.

Hon har en farmor och farfar, som faktiskt inte bor så långt bort från oss med bil. En farmor och farfar som hon aldrig har fått träffa och antagligen en farmor och farfar som aldrig kommer få reda på att hon finns.

Många i min släkt och umgängeskrets har sagt “hade det varit jag så hade jag tagit kontakt med dem”. Fast hade du verkligen gjort det egentligen undrar jag? Hade du verkligen skrivit ett brev, efter att ha fått otrevliga meddelande på Facebook från pappan till ditt barn, att du ALDRIG SKA HÖRA AV DIG MER!

Jag är kluven när det kommer till den där kontakten! Samtidigt som jag vill att Tuva-Li ska få veta vem hennes farmor och farfar är, så är hennes pappa faktiskt en man som är 30+, som faktiskt själv borde inse att han borde tala om det för sina föräldrar.

Jag vet att jag fråntar Tuva-Li tid att lära känna sin släkt på andra sidan, samtidigt som jag inte vill att hon blir sårad. För vem vet, de vill kanske, liksom hennes pappa, inte heller ha någon kontakt med henne.IMG_4955

26 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.