Personligt

De där tankarna!

Jag brukar sällan skriva om Tuva-Li’s pappa och om jag gör det, nämner jag aldrig hans namn här i bloggen – av respekt för honom! Såg att jag hade fått en kommentar här i bloggen igår och jag svarade i personens egna bloggen, men jag kände ändå att jag ville lägga ut det här och mina tankar/känslor kring det hela.

“Har du rätt att kräva att de träffas, mot hans vilja? Och har han rätt att tvinga dig att låta dem träffas, mot din vilja? Eller är det något som ni vet aldrig kommer hända?”

När det kom till faderskapet till Tuva-Li var det en långdragen process! En process som påbörjades oktober 2015 och som avslutades februari 2016. Jag har hela tiden vetat vem som är pappa till Tuva-Li, den korta stunden jag fick upp henne på mig efter förlossningen, redan där och då visste jag vem som var hennes pappa.

För att göra hela historien kort (kan ta en längre version i ett annat inlägg om någon vill läsa det, hade varit skönt för mig med att skriva av mig) så har jag varit samarbetsvillig från starten hos familjerätten! Denna långdragna processen var otroligt stressande och jag fick inte den harmoniska första bebistiden som jag ville.

När den väl blev klar i februari i år, kunde jag släppa den stressen! Tuva-Li’s pappa hade skrivit ett brev där han mer eller mindre avsäger sig sitt faderskap, han tar ekonomiskt ansvar genom att betala underhåll, men mer än så vill han int ha med Tuva-Li att göra! Jag kan nog aldrig kräva mot hans vilja att de ska träffas om jag inte tar upp frågan i familjerätten.

Han har alltid rätt att ha umgängestid med sin dotter men jag har ensamvårdnad och jag ska helt ärligt säga att jag inte vet hur det ser ut med regler etc.

Just nu vet jag att det aldrig kommer hända att han vill träffa henne! Han har aktivt valt bort henne genom det brev han skrev till familjerätten. Om den frågan någonsin kommer på tal, är det något jag får ta då. Jag kommer aldrig dölja för Tuva-Li vem hennes pappa är, den dagen hon frågar och undra kommer jag var ärlig mot henne men det kommer kännas i hjärtat att “såra” henne med ord om varför. IMG_3438

49 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.